Kollektivtrafik -bidrag till friskare miljö?

ALLMÄNT.

Visst kan det vara frustrerande nångång då man har bråttom och det känns som evigheter innan bussen eller spåran kommer, eller det är kallt och rått ute, och du bara helst av allt skulle sitta inne i värmen. Men ack ändå så bra det är med kollektivtrafik! Det är bekvämt och smidigt och framförallt ekologiskt! Det är ju dagens melodi -av förståeliga och livsviktiga skäl - att allt skall vara så miljövänligt som möjligt, eftersom vi människor verkligen lyckats förstöra vår stackars planet.

Sen om man för skojs skull vill följa med olika chaufförers beteende, så finns det minsann många olika typs sådana. Vissa e sura, buttra och inåtvända, som inte ens orkar hälsa, eller som gasar iväg om de ser att man kommer springande till hållplatsen. Andra har leenden som går från öra till öra och hälsar glatt och blir på hållplatsen och väntar på någon som i sista sekund kommer spurtande till hållplatsen. Någon sjunger under bussresan och ropar hejdå, då man stiger ut från bakdörren. Mest skrämmande är det då det ser ut som om de tappat nåt på golvet under ratten, och under körandet försöker leta efter det där något genom att böja sig ner till golvet, medan de friskt gasar på. *Gulp*

Och visst är det skönt då man bor såhär i centrum, och inte behöver leta efter parkeringsplats, vilket minsann ibland kan vara otroligt svårt. Eller att efter ett snöfall måsta putsa sin bil och ha den gå på tomgång *aja baja* för att få upp värmen i kylan.. Brrrr!

Alla har vi våra behov, och man kan inte kräva att alla i alla situationer skulle använda sig av kollektivtrafik, men tänk själv nångång efter, att "måste jag nu ta min bil, eller kan jag ta mig till ställe A eller B, med hjälp av buss, spårvagn eller tåg?"

Detta var bara en tanke om hur man kan dra sitt strå till stacken vad gäller miljön. Det finns många andra sätt, såsom återvinning och konsumtion. Kom gärna med tankar och egna idéer! Vi är alla del av detta och har samma ansvar för vår framtid! Tillsammans och enskilt kan vi få resultat!