Jan Holm, Markus Lytts, Tove Qvickström, Emma Klingenberg

Markus Lytts har rörande roll på Wasa Teater

ALLMÄNT. Musikalartisten Markus Lytts berättar i en intervju med Mickelsson.net om sin roll Plåtmannen i den premiäraktuella pjäsen Trollkarlen från Oz.

Markus har funnits på Mickelsson.net tidigare. Nu handlar artikeln om musikalen Trollkarlen från Oz som har premiär på Wasa Teater 17.3 2007.

- Plåtmannen försöker vara macho, men under plåten är han en väldigt känslig och gråtmild typ.

Plåtmannen gör Dorothy sällskap till Oz. Dorothy söker lyckan och plåtmannen hoppas på att Trollkarlen skall ge honom ett nytt hjärta. Doroyh Gale spelas av Emma Klingenberg. Markus har tidigare spelat med henne i Karlstad, West Side Story, och i Luleå, Sugar.

Markus beskriver pjäsen som humoristisk med dramatiska inslag. Hans höjdpunkt i musikalen är när han sjuger solot "Om jag fick ett hjärta". Markus berättar också att han lärt sig en hel del nytt:

- Jag märker hur mycket jag utvecklats som skådespelare och musikalartist i denna produktion eftersom jag har en av huvudrollerna och har väldigt mycket tid på scenen. Sen har jag också lärt mig hur man smälter ner elaka häxor.

Markus ser också fram emot sommaren då han har flera uppträdanden omkring i österbotten.

Längre fram skulle han också vilja prova på film.

- Det skulle vara jätteroligt är att få spela en hyfsat stor roll i någon film å få se hur det går till när man jobbar framför kameran.

- Biljetterna till pjäsen har gått bra, vissa har fått platser tidigast till maj.

För beställning och mera info gå till:
http://www.wasateater.fi/pjaser_valj.asp?pjas_id=8&top=

Markus på lördagkvällar?
Markus Lytts utan make up