Goda nyheter sedan 2002     Lördag 23 oktober 2021 kl 20:43Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Heligt skrammel
Tom Dahlfelt
Foto: Tom Dahlfelt
Zak
 10 11412 61 6
Heidi Holm
Online 20:28 23/04 2007  Modifierad 05:34 18/08 2010
Tom Dahlfelt
Tom Dahlfelt
Seppo
Tom Dahlfelt
Tom Dahlfelt
Finland och Israel
Tom Dahlfelt
Tom Dahlfelt
Matti
Tom Dahlfelt
Tom Dahlfelt
Dans
Tom Dahlfelt
Tom Dahlfelt
Lovsångsbandet
Tom Dahlfelt
Tom Dahlfelt
KBG
Tom Dahlfelt
Tom Dahlfelt
Fotboll
Tom Dahlfelt.
Tom Dahlfelt.
Barnoas
Tom Dahlfelt
Tom Dahlfelt
Glad trio
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Våroasen på Övningsskolan i Vasa har skramlat förbi med sång, lovsångsdans, flaggor, färger och starka tal.

Huvudtalare på oasen var Youval Yanay och Zak Mishraki, som båda arbetar med det viktiga arbetet att sprida evangelium i Israel. Arbetet utför de via organisationen Revive Israel.

Inom Revive Israel har man som mål och längtan att få se väckelse bryta ut i Israel bland alla de folk som bor där. Man missionerar både bland judar och muslimer. Youval berättade att organisationen har fem ”ministries”, på svenska kunde man kanske kalla dem andliga ämbeten. Ämbetena är församlingsplantering, tilbedjan och lovsång, lärjungaskola, tillverkning och distribution av böcker och traktat samt apostolisk verksamhet. Den apostoliska verksamheten innebär att man är i kontakt med och stöder t.ex. församlingar, ungdomskonferenser och evangelisationsteam. I allt man gör söker man den Helige Andes ledning och man förtröstar på Gud, att Han visar exakt vad man ska göra.

Evangelisation bedrivs som sagt både bland judar och muslimer. Zak Mishraki, som är kristen arab, är med i ett av de ovan nämnda evangelisationsteamen. Tillsammans med nödhjälp för man ut det glada budskapet om Jesus Kristus, Messias, världens Frälsare på muslimska områden. På Oasen fick vi se mycket bildbevis på den glädje och det hopp man förmedlar. Zak höll ett seminarium som handlade om islam och som också innehöll mycket information om hur det är att leva som kristen i områden som domineras av islam. Det är inte enkelt. Zak berättade att palestinska barn fostras in i att de en dag skall strida mot Israel. Det förekommer mycket våld mot kristna, men Zak är ändå positiv och sade att det i dagens mediasamhälle finns goda möjligheter att nå ut till muslimer. Man kan inte direkt börja evangelisera ansikte mot ansikte, men då förtroendet växer kan man berätta om Jesus. När man kommer så långt är oddsen goda: ”Ingen muslim jag har talat med ansikte mot ansikte har vägrat ta emot Jesus” sade Zak.

Parallellt med vuxenoasen ordnades det minioas för de minsta och barnoas med Praise Club för barn i skolåldern. På fredag och lördag kväll pågick det ungdomsoas på Övningsskolans gymnasium. I folkvimlet på oasen fanns det alltså folk i alla åldrar och också en och annan utländsk gäst. Förutom de israeliska talarna hade fem svenskar och tre norrmän hittat till våroasen. Tone, Carianne och Arnt-Jakob var på besök från Norge och lyste upp ungdomsoasen med sin glada närvaro. ”Vi har kommit för att se vad Jesus gör i Finland” sade Arnt-Jakob. ”Vi kristna är en enhet och vi är här för att vi har ett och samma hjärta.”

På alla kristna läger och konferenser med självaktning finns Kristliga Bevärings Gruppen (KBG) på plats och representerar det militära och hjälper till med diverse praktiska uppgifter. Till våroasen hade jägare Mikkonen och jägare Snellman kommit, båda var de ute på sin första KBG-kommendering. På fredag kväll kollade jag stämningarna med dem. Snellman sade att han kom till Oasen med stora förväntningar och så långt tyckte han att de hade uppfyllts. Mikkonen sade att han tycker att det är roligt att få representera sitt land och Gud på samma gång. Han trivdes också på oasen: ”Särmä funktion hittills!”

Zak och Youval kommer att åka på predikoturné i Finland och om man googlar på deras namn kan man lätt lista ut var man kan höra dem tala. Som ett tips för alla som bor i Helsingforstrakten vill jag nämna att Zak och Youval kommer att medverka i en Israelkväll, som ordnas av Lukas församling, i Haga salen den 25 april kl. 18.30.


7ommy
17:23 26.4.2007


Voi vitsi min hälsning ser dålig ut :D
Sabrina
11:11 26.4.2007


Seppos juttun va nog d härligaste ja hört på länge :D
Heidi
23:14 24.4.2007


I situationen på översta bilden sade Youval, som står i mitten, något i stil med: "Stephanos är svart, jag är närmast ljusrosa och vad ska man säga om Zak, han är grå, ljusbrun... Så kommer det att se ut i himlen!"

Jontte
20:09 24.4.2007


Va kul att se en del av den nya KBG-gruppen... Feel you, bro´s! :p
Christa
07:47 24.4.2007


Tack Heidi att du lät oss få läsa om oasen!

nicolina
00:02 24.4.2007


oj var där på fredagskvällen på ungdomsoas och ja de va underbart! verkligen! att få se hur olika samfund verkligen har fått samma visioner och delar dem:) enheten håller på formas och det är underbart!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén