Paddington

Grammy-Sarah Kelly och Paddington till Jakobstad

ALLMÄNT. Grammynominerade sångerskan Sarah Kelly från USA kommer i år att gästa Midsummerfestival i Jakobstad. Paddington mfl är också med på listan.

Sarah Kelly är en artist med en stark utstrålning och en rå och kraftig rockröst som kan jämföras med artister som Sheryl Crow, Alanis Morissette och Janis Joplin. Sarah Kelly har gett ut skivorna ”Take Me Away” och “Where The Past Meets Today” och båda har blivit Grammynominerade.

Midsummerfestival kommer också att besökas av bandet Paddington med medlemmar från Jakobstad, Vasa, Malax och Örebro i Sverige. Med en karriär som omspänner 10 år och spelningar i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Slovakien kan Paddington räknas som verkliga veteraner inom kristen musik i svenskfinland. Med sin hemmagjorda pop/rock med lyssnarvänliga melodier, råa gitarrer och analoga synthslingor för Paddington lyssnaren på en resa genom musiken från 70-talet till nutid.

Vasabandet Koju kommer till festivalen för att spela sin alternativa pop och rock med folkinfluenser. Sångaren och låtskrivaren Sofie Björkgren-Näses personliga stil att skriva och sjunga ligger till grund för bandets sound. Till festivalen kommer Koju med den självbetitlade debutskivan som släpptes i februari 2007.

De lokala artisterna på årets festival är Pedersörebanden Essi Blues och Lotus. Under festivalen finns det även möjlighet att ta del Gloria Mässan, en mässa för kör och solister skriven av Tore W Aas och Hans Olav Mørk.

Temat för årets festival är ”My mission?”. Som vanligt kommer Midsummerfestival att innehålla en hel del annat än musik. Beachvolleybollturneringen på lördagen har redan hunnit bli en tradition. Det kommer också att bli seminarier och kvällarna avslutas med lovsång och undervisning.

Festivalen som arrangeras av Förbundet Kyrkans Ungdom går av stapeln under midsommarhelgen vid Pörkenäs lägergård i Jakobstad. Mera information finns på festivalens hemsida http://www.midsummerfestival.com.

Sarah Kelly