Tore

Estland fick njuta av Oslo Gospel Choir

ALLMÄNT. Oslo Gospel Choir har rankats som en av världens bästa gospelkörer. Under veckoslutet åkte kören till Tallinn för att berätta och sjunga om Jesus.

Körledaren Tore Aas sade under framförandet i en stor kyrka på lördagkvällen att det enda som åhörarna måste komma ihåg från den kvällen är Jesus.

Estonian Air hade sponsrat kören och bjudit på transporten från Oslo. Oslo Gospel Choir bjöd å sin sida på uppträdandet och inkomsterna gick den lokala församlingen tillgodo. Trots att kyrkan var fullsatt kom knappast den montetära välsignelsen nära den andliga välsignelsen. Det här är frågan om ett riktigt ödmjukt gäng som bara använder sina silkesstämband till att sjunga om Jesus.

Renare stämmor kan man knappast hitta. Överraskande nog var sångarna i kören bara var dryga dussinet, men ljudet kom från motsvarande 50 rensjungande solister. Tore har gjort ett fantastiskt jobb i att värva de mest välsjungande halsarna i Norge.

En av kvällens höjdpunkter var en av Tores favoritsånger som är skriven av hans kompis Andraé Crouch: My Tribute (To God be the glory for the things he has done).

Körer runt om i europa har Oslo Gospel Choir som förebild, t ex har en stor del av His Master's Noises repertoar tagits av den norska kören.



Duktig solist
His Master's Noises dirigent Simon diggade
Mera kören
Kören igen
Glädjespridare
Solist
Tore in action
De två smörigaste stämmorna - WOW!
Publiken
Sångarna njuter av solisten
Oslo Gospel Choir under en nästan levande målning på Jesus
Mera känsla av Dave
Estlands eurovisionsstjärna från tre år tillbaka, Dave Benton, fungerade som förband med sin fantastiska känsla
Tore finjusterar ljudet tillsammans med mixaren
Soundcheck med kören
Kön 45 minuter före start
Konserten var i den mäktiga, Kaarli-kyrkan i Tallin
Tore W Aas längst till höger