Maten!

Tere Tulemast Tallinna!

ALLMÄNT. Den 26-27.5 åkte en grupp på ca 25 Noisare till Tallinn för att på lördag kväll gå och titta på Oslo Gospel Choirs konsert i Kaarli Kirke. Den va minsann värd att se! Utöver konserten stod shopping och allmänt turistande på schemat.

Lördag morgon samlades ett gäng Noisare vid Havis Amanda i Helsingfors och därifrån bar det åt mot hamnen och Nordic Jetline som skulle ta oss till Tallinn. Vi hade tur, eftersom Linda Line som vi ursprungligen skulle åka med, hade fullbokat både tur och retur, så till Tallinn fick vi åka med Nordic Jetline och hem med Super Seacat, som båda är större och trevligare, och dessutom dyrare än Linda Line. Med i paketet hörde övernattning på nyrenoverade och fräscha Hotell Portus helt vid hamnen och på gångavstånd från den charmiga Gamla Stan. Lördag eftermiddag gick alltså åt till fika och shopping på stan, samt stadigare mat i någon form före kvällens konsert. Före konserten fick vi känna oss helt som VIP när vi galant fick gå förbi den flera meter långa kön med konsertpublik. Vi hade ju trots allt fått inbjudan av Tore Aas och de hade t.om. reserverat bänkrader åt oss inne i kyrkan! Oslo Gospel Choir gav oss en minnesvärd musikupplevelse av väldigt hög kvalitet! Jag tror att verkligen många störnjöt av den! Efter konserten drog några tillbaka till hotellet, medan några tog sig lite nattmat i en krog inne i centrum.

Söndagen hade vi ännu tid att gå omkring inne i stan innan hemfärden. Några tjejer bestämde sig för att skaffa ny sommarlook, så det blev hårklippning och manikyr. Efter lunchen blev det en sista träff på Hotell Portus och sedan drog hela gänget iväg mot hamnen och Super Seacat som skulle ta oss tillbaka till Helsingfors och kvällens händelse på Svenska Teatern, nämligen Quest.

Ett stort tack till Siiri som ordnat allt! Tack till alla för en trevlig resa och tack Tallinn för ett varmt och till mesta dels soligt veckoslut!

(Red anm: Fler bilder kommer troligen senare till galleriet)

Servitris
Marjaana i glaset som lins
Linda och Siiri
Utsikten från utsiktsplatsen som syns på bilden ovan
Vy över de vackraste delarna av Tallinn
Sarah och Charlotta
Carolina, Kira och Cizi före frisörsbesöket
Tallinn blomstrar
Båten
Aami äter lyxlunch på båten
Kira, Cizi och Carolina efter besök hos frisören