Har JS verkligen hittat sin käresta?

ALLMÄNT. Småfåglarna har kvittrat och det har viskats och spekulerats om saken på gator och på torg. De mest insatta kunde kanske redan se vartåt det bar sig. Men nu är det officiellt: JS har funnit sin käresta.

Enligt obekräftade källor är förhållandet långt hunnet och seriöst. Vad som en gång i tiden började som en oskyldig flirt uppges ha vuxit till stora proportioner.

- Slut på singellivet, väljer JS att inte säga.

Mången har kanske gjort bedömningen att JS drabbats av ett plötsligt, kanske något förhastat känslosvall, men en källa med god insyn i fallet uppger att kärlekens låga i själva verket brann redan i ungdomens vår.

- Kärleken fanns där, uppger källan och berättar hur Amor sköt sina pilar på de unga tu redan i svunna dagar, då JS ännu residerade i republiken.

Det oaktat att JS försökte hålla det hela diskret, kunde paret då det begav sig regelbundet ses tillsammans av observatörer som rörde sig i de rätta kretsarna. Falska källor vittnar även om hemliga älskogsmöten och andra amorösa eskapader. Att JS sedan blev försatt i exil ledde naturligt nog till minskade kontakter. Härav drog mången bedömare felaktigt slutsatsen att känslorna hade svalnat och det spirande förhållandet ebbat ut.

Kärleken är en märklig kraft. Den har fått härskare att abdikera och kungadömen att rasa samman och nu får den även JS att återvända till sitt fosterland. Enligt hörsägen lär JS redan en längre tid ha förhandlat med sin förtrogna om parets gemensamma framtid. Ovanligt välunderrättade källor förtäljer att hemförlovningen väntas ske ännu under den pågående veckan. Enligt uppgift väntas markkontakt med fosterjorden nås på aerodromen i Sjöskog by av Helsinge socken lördagen den 2 juni nådens år 2007 efter Jesu Kristi födelse omkring 23 timmar efter midnatt enligt republikens tidmätningssystem.

Samma källor gör också gällande att JS käresta skulle residera i Otnäs by av Esbo socken och att denna plats även väntas bli arenan för utspelandet av parets gemensamma framtid. Enligt dessa källor var JS käresta redan före den 1979 dagar långa exilen känd under smeknamnet "Labbet".

- "Labbet" väntar på mig i Otnäs, bekräftar JS romantiskt.

Dock har vackra sagor ej alltid vackra slut. Elaka tungor gör nämligen gällande att det hela egentligen bara skulle handla om ett kulissäktenskap, där JS verkliga motiv till kärleken skulle vara att slutföra sina doktorandstudier.

- Jag vill inte kommentera saken, kommenterar JS saken i en kommentar om saken.

Suspekta källor hävdar även att JS i själva verket redan skulle smida planer på att bryta med "Labbet" i slutet av året för att kunna återvända till sin nuvarande älskarinna, känd under täcknamnet JET och i folkmun även som "The Lab".

- Jag har inga planer på att vara otrogen mot "Labbet", ljuger JS i en fiktiv intervju.

(Red anm: Ruinerna av JSNews forna glans kan beskådas på www.hut.fi/~jlonnrot/jsnews/ )