Simon

Skoj på Kinamuren

ALLMÄNT. Vi har nu varit 4 dagar i Kina. På torsagen flög vi till Canton och sedan vidare till Beijing.

På lördagen åkte vi till Himmelska fridens torg och Kejsarens palats. Den berömda målningen av Mao Tse Tung kan ses fran Himmelska fridens torg och vid den finns ingångsporten till Kejsarens palats.

Jenny och Simon tittar ner i en stor gryta. Många sådana star utstallda på palatsgårdarna och anvandes för att förvara vatten i om det skulle bli en brand, vilket det ofta blev. I palatset finns det 9999 olika rum. Vi hann inte se alla.

Just nu renoveras stora delar av palatset infor OS 2008 i Beijing.

Pa söndagen och måndagen vandrade vi på den kinesiska muren. Vi hade tänkt sova på muren men det blev bara en kort tupplur (se bilden). Vi bodde istallet hemma hos en kinesisk familj alldeles invid muren och fick dar äta riktig kinesisk husmanskost.

Den kinesiska muren håller på vissa ställen på att förfalla. Stenar från muren används för att bygga kinesers egna sma hus bredvid muren.

Muren repareras ocksa hela tiden. På bilden ses några kineser som bygger på den. Intressant nog är det japaner som betalar denna reparation.

Idag måndag gick vi längre än man egentligen får gå på den kinesiska muren. Vi övertalade en vakt att låta oss klättra över stängslet. På sista bilden ses Simon och denna för oss vanliga murklättrare förbjudna del av muren.

Murbyggare
Tupplur på muren
Jenny, Grytan och Simon
Johan
Jenny on the block