Nåden som förvandlar

ALLMÄNT. Jag vill dela med mig av en upplevelse jag hade för snart två år sen som totalt förvandlat mitt kristna liv. Jag har aldrig ens kunnat drömma om den frihet jag fått uppleva sen Gud visade mig vad hans nåd verkligen är. Wow!

För ett par år sedan var jag väldigt skeptisk till Åge Åleskjer, Peter Youngren och andra som verkligen talar radikalt om nåden. Jag hade hört massor av negativ kritik och hur de ”förvrängde” evangelium. Varje gång jag fick tidningen ”Rikare Liv” från Oslo Kristne Senter så läste jag den med väldigt kritiska ögon. En gång eldade jag till och med upp Peter Youngrens tidning! Tänk så barnslig man kan vara…Men så var det.

Jag är en ganska envis typ och det vet Gud om. En dag då jag låg och sov i soffan så såg jag en dröm (jag har aldrig tidigare eller senare sett en sån dröm). Jag hade just börjat min anställning som ungdomspastor i Pingstkyrkan i Jakobstad och jag såg mig själv stå på scenen i kyrkan occh predika om vad nåd är och hur den förlöser människor och om vad lagen är och hur den binder människor. Jag tänkte i drömmen ”vad är detta för nåt budskap, det här har jag aldrig hört förut”.

Då jag vaknade så upplevde jag nästan fysiskt hur Gud lagt nåt på insidan av mig. En helt ny längtan efter att förstå nåden ”Jag bara måste ha tag på det här!” kände jag. Det var härligt! All kritik hade bara försvunnit på ett ögonblick, helt otroligt. Dagen efter kom ”Rikare liv” i postlådan och jag läste den med stor behållning.

Sen den dagen för snart två år sen har inget varit sig likt. Idag upplever jag en frihet och vila i min tro som är långt mer än jag nånsin kunnat drömma om. Men det har varit och är en lång process och Gud tar det steg för steg.

Tex så har mitt böneliv har förvandlats från att ha handlat om att be ett visst antal timmar och ”bryta igenom” till att vila i Guds närvaro och låta Jesus leva ut livet i en. Så annorlunda. Så mycket lättare. Så mycket mer Gudsnärvaro. Så mycket mer effektitivitet i tjänsten. Så mycket ljuvligare helt enkelt.

Jag gläder mig fantastiskt mycket över att Åge Åleskjer kommer på Pingstkonferensen. Jag var på hans seminarium på OKS i höstas och det var mycket, mycket bra.

Till dig som är fundersam och skeptisk. Maila mig gärna på jakob(at)pingstkyrkan.fi så kan vi diskutera mer. Ett tips: Du kan om du vill analysera sönder en teologi fullständigt, vilken som helst. Men du riskerar att missa hela poängen kära vän.