Linda från Head & Shoulders tacklar under en match

Football Fighters hela högen

ALLMÄNT. I söndags var det full rulle i Kvevlax! Fotbollsföreningen FC Kuffen hade tillsammans med pingstförsamlingen Elim i Kvevlax för elfte året i rad dragit igång fotbollsturneringen Pass Hiid. Skribent samt fotograf var på plats tillsammans med en hel del andra fotbollsfantaster som var beredda att offra allt för konsten!

För de som inte vet så består turneringen av tre kategorier: Vinna eller Försvinna, som är till för de mera seriösa spelarna, Lekande Tufft, för dem som tycker att både spela och kanske även vinna är roligt, samt Lekande Lätt, som är till för dem som kör som hårdast på glädjen i att spela fotboll.

Redan vid ankomsten var det en skön stämning. Spelarna var igång, och det var även supportrarna. Vid Pass Hiid kunde man möta på vem som helst. Det var karlar i balettklänningar, fotbollspelande hårdrockare eller clowner. KL. 13:00 drog första matchen mellan Peses fotbollsskola och Släggon & Co igång. Det var schyssta matcher med jämna resultat, men som Roland "Rolli" Nylund (domare och huvudarrangör) sade; Vi måste även plocka bort lag, annars får vi hålla på hela natten. Vinnarna i de tre kategorierna blev Peses Angels (V eller F), Yatzy (LT) och B-League (LL). Vill man se resultat och bilder så kommer de småningom att laddas upp på Elims hemsida www.elimkvevlax.fi. Check it out!

För övrigt så lyckades turneringen fantastiskt bra än en gång. Inte ens det ombytliga vädret tycktes hindra lagens kämparglöd! Ett stort plus till arrangörerna. Var du inte där i år, så hoppas jag att vi syns nästa år - Pass Hiid är inget man borde missa!



Joel, Sonja och Malin - Red Nose Fighters!