Flera tusen till Gospel Night i Globen

ALLMÄNT. Igår kväll (24/8) anordnades Gospel Night i Stockholm och samlade omkring 7000 besökare i Sveriges största inomhusarena Globen. Arrangör var cityförsamlingen Södermalmskyrkan.

Konserten var den stora finalen på församlingens stora sommarsatsning där församlingsmedlemmarna varje dag gått ut på Stockholms gator och samtalat med människor om tro och erbjudit att i församlingen be för deras behov. Många av besökarna var alltså inte vana vid kristna sammanhang.

För musiken stod hundramannakören Södermalm Gospel Choir och församlingens egna musiker och solister. Kvällens stora gospelstjärna var Consuelo del Pilar som vittande om att gospel grundläggande handlar om en sak, nämligen Jesus.

Vid sidan av musiken talade Södermalmskyrkans pastor Lennart Torebring om att gospel betyder evangelium som i sin tur betyder glada nyheter. Besökarna fick också tillfälle att be med i en frälsningsbön.

Något som förvånade Globenmedarbetarna var att arrangören inte hade någon entrékostnad. Församlingen står själv för satsningen som enligt dagstidningen Världen idag gick på 1,7 miljoner kronor.