Halloween kommer ...

ALLMÄNT. Vi närmar oss november än en gång. Kanske ni i skolan eller daghemmet redan börjat planera inför Halloweenfirandet?

Jag är glad om ni vill bekanta er med ett litet häfte jag gett ut innan ni hinner planera alltför mycket. Häftet som jag kallar ”Värt att fira Halloween?” tar upp fakta & tankar kring Halloween och annat aktuellt.

Vad handlar egentligen Halloween om? Vad ger vi oss in på? Lek eller blodigt allvar? Det är frågan.

Kanske det är värt att ta upp frågorna till diskussion?

Hur tänker beslutsfattare i vårt land? Har höjning av alkoholskatten och ”se-mellan-fingrarna-mentalitet” något att göra med Halloween? Hur är det i våra familjer, i skolan eller i daghemmet? Är vårt samhälle (du och jag) vaksamma över det som kommer smygande eller tillåter vi ”vad som helst”? Klart vi bryr vi oss om barnen – vi har ju valt att jobba med och för dem, vi älskar dem – men kanske vi behöver visa kärlek och sätta gränser mer än vi gjort tidigare och på ett tydligare sätt visa barnen att vi VERKLIGEN bryr oss?

I detta skede kanske en del av er har lagt brevet åt sidan: ”Nej, tack, vi firar gärna som förut. Ingen utomstående ska komma och säga vad vi ska eller inte ska göra!” Jag har full förståelse för sådant resonemang, men jag ber: ge mig en chans att förklara mig lite närmare! Jag skickar gärna ett häfte om ni önskar. En film om Halloweenfirandet finns också att beställa.

Häftet och filmen är gratis.

Vill man beställa fler exemplar går det bra mot en avgift av 2€/häfte + porto.

Hör gärna av er!

Mårten Streng

marten@mumsfilibabba.net

tfn 040-5442 531