Paus mellan sånglektionerna

His Masters Noise körhelg

ALLMÄNT. Det har blivit en tradition att kören His Masters Noise inleder höstterminen med en körhelg på Valkealan kristillinen kansanopisto. I år deltog 45 glada körmedlemmar.

Det hela började med att kören på hösten 2004 upptäckte vilket trevligt ställe den kristliga folkhögskolan i Kymmenedalen är. Vi har sedan dess varje år startat höstterminen med en körhelg där. I år var det för fjärde året i rad.

Det tar drygt två timmar att från Helsingfors komma till folkhögsskolan som befinner sig ca 30 km norr om Kouvola. Hit kan grupper på upp till 100 personer komma och hyra in sig för en helg. Skolan erbjuder inkvarterings- och matservice samt flera olika konferenssutrymmen. Se www.valkealankristillinenkansanopisto.org

Förra fredagen åkte vi alltså iväg mot Valkeala. Vi fick under bussresan se flygplanet som nödlandat i den motsatta filen på motorvägen. Väl framme hann vi sjunga, leka och äta innan det var dags att gå och lägga sig.

Helgen bestod av många sångpass, mycket mat, vacker natur och fin gemenskap.

På lördagen hade kören sitt årliga möte där ny styrelse valdes. Till allas glädje fortsätter Simon som dirigent och Moritz som pianist för kören.

På kvällen delades vi in i lag som tävlade mot varandra, bl.a. genom att snabbt äta skorpa och skriva texten till alla verser i psalmen "Giv mig ej glas ej guld". Vi fick även balansera på en tejpbit med en halsduk bunden runt ögonen. Skoj!

Senare på kvällen badade många bastu. Flera simmade också en stund i det 10-gradiga vattnet (Saanjärvi sjö) och sprang sen högljutt tillbaks in i bastun. Kanske var det sommarens sista dopp. För mig var det det första.

I samband med badandet grillade vi korv och hade picnic på stranden.

Varje kväll och morgon hölls andakter som ramade in dagen med bön och bibelord.

På söndagen övade vi några sånger innan det var dags för lunch. Efter maten åkte vi iväg. Inte tillbaka till Helsingfors utan till Sibbo.

Där hade vi blivit inbjudna att delta i ett kristet allsångstillfälle. Härliga sånger som "Vi komma från öst och väst" och "Guldgrävarsången", texten projicerad på en stor vit duk framme i salen och alla sjöng med. Jag blir så glad när jag ser dig..

Vi som kör sjöng 8 egna sånger för publiken som även fick sjunga med i en sång.

Det här var en bra start på höstterminen. Vi fick vara tillsammans som kör en hel helg. Vi fick sjunga tillsammans. Vi fick ha skoj tillsammans. Allt program var ordnat på förhand och vi fick gå till färdiglagad mat.

Helgen gav mig som deltagare ny kraft och inspiration. Jag har fått en längtan av att söka mig närmare Gud.

Kolla Galleriet för fler bilder från körhelgen med Noisen.