Shannon och Simon i Tölö

Kärt återseende efter tolv år

ALLMÄNT. Shannon är Simons oförglömliga vän från året då Simon Mickelsson var utbyteselev i Nya Zeeland. Tillsammans vände de upp och ner på staden Christchurch med sin evangelisation.

Det hade gått tolv år sedan vännerna träffades senast när Shannon steg in i ankomstterminalen på Helsingfors-Vanda flygfält. Grabbarna kände först inte igen varandra utan det var Shannons fru som frågade om inte den där snubben var samma som på bilderna. Simon och Shannons är som två-komponentslim eller som kaliumpermanganat och finmalet aluminium. När de två ingredienserna är tillsammans blir de starka respektive explosiva.

- Det var inte vi (en aktiv ungdomsgrupp) som inspirerade Simon i evangelisationen, utan det var han som satte eld i oss, berättar Shannon om den lyckliga tiden.

Tillsammans fick de kontakt med och vittnade till en mängd människor. När Simon åkte hem från Nya Zeeland fick han Shannons rock med flera radikala texter. "Love God hate sin", "Burn Satan burn", "Die Happy", är några exempel. Ingen före eller efter Simons tid har troligen sett något liknande i hans dåvarande skola Gymnasiet Grankulla samskola.

Shannon är en ledare i Nya Zeeland för en ungdomsrörelse. Han berättar om sin livsuppgift:

- Mitt egentliga kall är inte att vara evangelist utan reparera och bygga upp de som redan är kristna och mår dåligt.

Den uppgiften är det inget fel på, när skribenten Linus kom in i huset berättade han att han ville dela några ord. Efter gemensam bön profeterade han ett träffande budskap.

Shannon är en kille som det är roligt att ha att göra med och med hans spontana gudsrelation kan han vara ett föredöme för många.

Shannon berättar att Simon var en välsignelse för honom.

- Simon är den bästa vän jag haft, säger Shannon rakt ut.

- Vi hade en fantastisk vecka, hoppas det blir en uppföljare snart, sade Simon efteråt.



Shannon försöker komma in i sevärdheten
Simon och Shannon på Sveaborg
Shannon har en god humor
Shannon och Simon