Janina Aschan

Lucia nr 10 Janina Aschan

ALLMÄNT. Som tidigare skrivits här på mickelsson.net är Janina Aschan är en av Finlands tio Luciakandidater i årets val där konkuransen verkligen är superhård. Om du lyckats missa infon i Hufvudstadsbladet så får du en ny omgång med lite närmare info här.

Om Janina står det såhär i HBL och på hemsidan:

Janina Aschan

19 år från Esbo

Janina blev student i vår och läser som bäst till inträdesförhören till medicinska fakulteten. Drömjobbet är att bli barnläkare.

Janinas intressen är fotografering, piano och att vistas i naturen.

Janina hoppar ibland in som lärarvikarie och drar också en tonårsgrupp och en söndagsskolegrupp i församlingen (inflikar Grankulla metodistkyrka).

Förövrigt kan jag som god vän inflika att Janina är en underbart social, glad och hjälpsam person samt att hon är förlovad med sin Jakob Tolkki från Borgå (Sorry guys!). Senaste år var Janina lucia i Grani och skötte det utmärkt! :)

Nu kan man lyssna och se på en intervju samt inspelat prov på sångrösten om man ännu tvekar att rösta. Efter att du lyssnat och övertygats kan du också rösta och skänka en liten, eller lite större slant, till Folkhälsan som förebygger olycksfall hos äldre.

http://svenska.yle.fi/lucia/?id=38

Sista röstningsdagen är 28.11.07.

Lycka till Janina!