Lucia nr 1 Frida Andersson

ALLMÄNT. Fotografen som fotograferade årets luciakandidater i år behövde knappast be Frida se gladare ut. Frida har alltid ett leende på läpparna, förutom när hon är koncentrerad på ett svårt gitarrsolo. (bilden)

Frida är precis så godhjärtad i vardagen som en luciakandidat skall vara. Hon tvekar inte att hjälpa sina klasskamrater med skolarbeten och hon ser alltid positivt på livet.

Frida studerar audioteknik vid Arcada och har ett brinnande intresse för musik. I Arcadas studio är hon som fisken i vattnet. Om hon inte sitter vid mixerbordet och försöker förstå sig på alla tusentals knappar, så sitter hon tålmodigt och försöker lära en klasskompis spela gitarr.

Nyligen har Frida valt att lämna bort all onödig lyx och satsar istället på en proffsig studio. Efter att ha lyssnat på hennes låtar på MySpace så kan man bara vänta med spänning på det som kommer att skapas i den studion.

Frida är 19 år och är uppvuxen i Ekenäs i en musikalisk familj. Nu bor hon i en egen lägenhet i Helsingfors. Vägen från Ekenäs till Helsingfors gick genom Sveriges huvudstad där hon studerade ett år. I Stockholm hittade hon en kille som hon nu är lyckligt kär i.

http://www.myspace.com/fridayandersson