Halvstång på Fredriksgatan

Ideologin bakom mordet

ALLMÄNT. Huvudstadens alla flaggor verkar vara hissade i halvstång och hela Finland är i chocktillstånd efter gårdagens massaker i Tusby. Nu reser sig frågan varför.

Under gärningsmannens namn, Pekka-Eric Auvinen, hade dagen före massmordet publicerats en hel del filer dennes hemsida. En av de här filerna, som verkar vara äkta, heter Manifesti.doc. Där redogör undertecknade Pekka-Eric på tre a4-sidor orsakerna till vansinnesdådet.

Citat start

Elämä on vain tarkoituksetonta sattumaa… pitkän evolutiivisen kehityksen ja monien eri syiden ja tekijöiden tulosta. Kuitenkin elämä on myös sitä, mitä yksilö sillä haluaa tehdä. Ja minä olen oman elämäni diktaattori sekä jumala. Ja minä olen valinnut tieni. Olen valmistautunut taistelemaan ja kuolemaan ajatteluni puolesta. Minä, luonnollisena valitsijana, eliminoinen kaikki jotka näen epäsopiviksi, häpeäksi ihmiskunnalle sekä luonnonvalinnan virheeksi.

Citat slut

Det skrämmande här verkar vara att den här mannen tagit evolutionsundervisningen på allvar. Vad livet är meningslöst om livet vore en slump! Om evolutionen är sann så är det faktiskt bara den starkaste/slugaste som har rätt att bestämma vem som skall överleva.

Pekka-Eric fortsätter med att önska att en revolution mot majoritetens dumhet. En majoritet som är underkuvade en totalitär demokrati som inte är någon demokrati. Flera filosofiska likheter med filmen Matrix kan spåras och innan hans youtube-sida stängdes ned nämde han just filmen Matrix som en av favoriterna. I filmen är alla som inte pluggade ur systemet potentiella fiender, eftersom de är styrda av huvudfienden datorn. I filmen skjuter en liten grupp en hel del civila som tagits över av systemet, "the Matrix".

Citat start

Meidän tulee nousta orjuuttavia, korruptoituneita ja totalitaarisia hallintoja vastaan ja syrjäyttää tyrannit, gangsterit ja idiokraattinen valta. En yksin voi muuttaa asioita paljon, mutta toivottavasti tekoni inspiroi kaikkia maailman älykkäitä yksilöitä jonkinlaiseen maailmanlaajuiseen sotaan ja vallankumoukseen vallitsevia järjestelmiä vastaan.

Citat slut.

Enligt Pekka-Eric skulle han inte handla bara på idéella grunder. Han säger att hat är en sak han är full av och att han älskar hat. Det är en av få saker som han älskar. Han fortsätter med att han för en tid sedan ville leva ett långt och lyckligt liv, men att han sedan började söka information och tänka djupare. Ju mera han sökte information gjorde honom mer olycklig, frustrerad och arg.

I sitt manifest menar Pekka-Eric Auvinen att han hellre dör för saken än att han lever ett olyckligt liv. Nu har en handfull människor dött och miljoner är olyckliga över vad som hänt. Jag låg en timme vaken i natt och sörjde över dessa oskyldiga skolkamrater och lärare som blev offer för dessa sataniska handlingar.

Är det här en ny våg av människor som tar livets meningslöshet på allvar och som slutat lyssna på sina samveten som Gud har gett, eller är Pekka-Eric bara ett vansinnigt undantag?

Alla som tar hoppet och meningen från barn borde rannsaka sig själva och fråga sig en gång till vad sanningen är.