Times Square all over again

Cancun -nya vyer

ALLMÄNT. Turkost vatten, vit sand, palmer som svajar i vinden, varm vind som smeker i solskenet.. Vilken njutning efter att redan ha fått smaka på vinterköld hemma i Finland. Det var alltså dags för lite semester och denna gång var det Mexico som kallade!

Mitt mål är ju att alltid besöka nya länder, men denna gång blev det både lite nytt och lite gammalt. Cancun i Mexico fick stå för det nya bidraget, medan New York i USA fick representera något gammalt. Men båda var definitivt värda att besöka. Jag stornjöt i Mexico då man bara kunde slappa och ta det lugnt.. Ligga på stranden och bara låta tankarna cirkulera kring allt annat än jobb! Det kallar jag avslappning! Några dagar avslappning och vänjande till tidsskillnaden, lite shopping (egentligen tvångsshopping, eftersom resväskan kom en dag senare ;). En dagsfärd till Isla Mujeres där transport, mat och dryck och snorkling ingick i priset fick stå för en dags program. Och det var nog värt det. Vattnet var dock mycket kallare än jag föreställt mig! Men det var ändå så paradisaktigt vackert, så man tog inga bekymmer för det. Tyvärr hittade jag inte ändå Nemo.. Det som också passade perfekt var att det inte just nu var högsäsong, så trots att det nog ändå förstås fanns andra turister, så var det inte helt packat och enerverande. Man behövde inte trängas varken på stranden eller i butikerna.

Graderna låg omkring 26, och det var både soligt och mulet, men värmen låg ändå i. Kvällarna kunde kännas lite svalare, speciellt på grund av blåsten. Hotellet låg ändå helt vid havet, ute på udden, så det var ständigt blåsigt. Men ack så skönt.

Snart måste man ändå säga farväl till värmen för att åka till det mycket kyligare New York. Graderna låg på 12 när jag anlände, men sista dagen jag skulle åka var det bara 4 grader. Denna gång blev det Chinatown och Little Italy, lite nya restauranger och bekantskaper, men annars var det samma gamla New York som åter välkomnade med allt som staden har att erbjuda! Och det är inte lite! Thanksgiving råka också samma vecka, så det blev Thanksgiving dinner i både gamla och nya vänners lag. I Columbus Circle hade de dekorerat så fint med stora juleljus som skiftade i olika färger i takt med musiken. Också i Little Italy fanns stora juldekorationer av olika slag, samt texten ‘Merry Christmas’ och motsvarande på italienska ‘Buon Natale’ som dinglade uppe vid husgavlarna. Det var bara snön som fattades, kändes det som. Också toppen av Empire State Building var upplyst med tre olika färger. Har på känn att ljus inte är något man planerar på att spara på i den staden.. Allt skall synas in i det sista. Dock är det ju nu på tiden att uppmana alla att spara på energi, men det är en annan historia!

Så nu tillbaka till jobbet och vardagen, men med ännu en erfarenhet rikare. Jag ser redan framemot nästa resa! Vart det nu sedan än bär av..



Nångång måste man väl slå på stort!!
Snart är den här..
Crab my arm! .. ;)
Deli ..?
Ching chong
Chinatown
Mera choko
Chokladrestaurang *mums*
Lilla fruktutbudet..
Konst i New Yorks metro
Juuuuleljuuuuus i Columbus huuuuus
NY-varning
Sombrero-time!
Hej på dig!
Underifrån..
Icke ännu mogna
Skönt
Ännu mer!
..mer färg..
Färggrannt
Guds fingeravtryck
Förberedelse
Isla Mujeres
Aaaaaall aboard!
Enorm flagga
Poolen
*suck*
Kan det bli mycket vitare?
..I like..
Playa
Vy från hotellbalkongen