Tre proffs plus material för 18 euro

ALLMÄNT. Den offentliga tandvården har varit under luppen den senaste tiden. Mickelsson.net beslöt att göra ett provbesök.

Mickelsson.nets reporter Linus ordnade följande testsituation: En söndrig nedre hörntand borde fixas, en del från insidan av tanden hade lossnat. Linus ringde upp till Helsingfors stads tandvård och fick där höra att det finns tid redan i mars följande år. I akuta fall kan man ringa klockan 8 på morgonen för att ställa sig i snabbkön. Sagt och gjort, Linus fick sin akut-tid till nästa dag.

Väl i Haga hälsovårdsstation gick det riktigt fort, en assistent välkomnade Linus som genast fick sätta sig med ett par trendiga solglasögon. Tandenläkaren hade som bäst två assistenter i rummet när han fyllde den söndiga tanden. Resultatet blev prima, Linus tand är som ny och plånboken tog inte stryk heller: 18 euro för hela stuket - som hittat! Det är så billigt att många säkert besöker tandläkarna bara därför. På väg till jobbet stannade Linus vid kameraverkstaden där han såg en lapp "reparations-prisuppskattningar kortar 36 euro".