Eivor, som tänker storhandla, får Sunes plånbock och ett försiktighetens finger

Basaren bjöd på julstämning

ALLMÄNT. Julbasarer bjuder vanligtvis på god hemlagad mat, julpynt och lotterier. Filadelfias församlingssal hade igår förvandlats till ett jultorg med alla ingredienser.

Det var de otroligt duktiga äldre damerna i församlingen som hållit huvudansvaret för arrangemanget. Till sin hjälp hade martorna haft sina martyrerna, dvs martornas män.
Sam Bergström och Sune Norrback skötte caféet med en service som säkerligen hade imponerat på självaste André Michelin. Sam fick dessutom beröm från sin fru Synnöve att han sedan pensionen skött hushållet med heder.
För en generation som hushåller sig med industriellt framställd mat är basarerna riktiga oaser: Sylt med äkta socker och bär! Helenas pepparkakor som bokstavligen exploderar av frasighet för att sedan smälta ner längs tungan i en flodvåg av snålvatten. Ett inslag som dock djupt saknades av några anonyma var Mary's traditionella senap.
Förutom mat och mera mat så fanns även textilarbeten och juldekorationer till salu. Alla inkomna medel gick till välgörenhet.
Tack till er som gjort detta möjligt!

... med dotter med lika drag
Musikal-legenden Susanne
En till glad flicka
Glad flicka, Synnöve
Sara och Simon köpte loss, här gläds de över en limpa
Tomtenissar
Sylt på gammaldags vis
Änglar med broderade vingar
Försäljare
Entrén till caféet
Gunnel
Några av eldsjälarna