Linus med sitt nya plagg och Jill

Bandage, dropp och gröt

ALLMÄNT. Jill Hannus är snart färdig läkare. Men redan på hennes avskedsfest satte Jills vårdarvänner hennes kompetens på prov.

Jills vänner samlades i Filadelfias församlingssal för att ta avsked inför hennes flytt till Vasa.

Gösta Bergstén sammanfattade vännernas önskan i en möjlig profetia.

- Här är tre blommor. Den ljusröda är för tiden du har delat med oss här. Den gula är för att du flyttar till Vasa och den ljusröda är för att du skall återvända.

Under kvällen fick Jill bland annat applicera kompressorer, rigga dropp och äta en helknäpp blandning av gröt och glass under stark social press. Den sistnämda tävlingen var en duell mot mat-experten JS Lönnroth, som blixtsnabbt hällde i glass-gröten och vann överlägset. Jill hade en mer elegant stil och smakade lätt på den ovanliga rätten och träffade sin matöverman. I allmänhet gick Jill ut som segrare i de olika tävlingsmomenten. Som pris fick hon ett preparat för lavemang, något som ingen såg henne använda under festen. Hel-underhållande Caroline Virtanen såg till att festen blev en riktig show. Sent på kvällen berättade Caroline ännu några lyckade vitsar och grannens teknomusik överröstades med skratt än en gång.

Under festen hedrades även Finland med superhitten Vårt Land. Även Linus hedrades och den här gången var det medelst en röd "Bonden Behövs" t-skjorta. De skyldiga till t-skjortan tog ansvaret via ett kort de signerat.

Till alla som skrivit namnet på kortet hälsade Linus och tackade med orden "Även du, min Brutus".



Veronica
... med ännu mer känsla
Vårt Land med känsla
Markku är Jannes pappa
Christa såg söt ut hela kvällen
Tiina och Petter
Vännerna stöttade Jill trots nederlaget
Kvällens mest underhållande: Caroline Virtanen
JS och Gösta argumenterar
Petter, Julgran och Axel
Systrarna Kiki och Atte
Bandagetävling
Jill med vänner
Jill och JS i en glupsk kamp om segern