Att fånga miraklen i vardagen

ALLMÄNT. Varje morgon stiger vi upp. De flesta av oss trötta. Vi borstar tänderna, äter, går till jobbet/skolan och gör det brukar göra.

Vi gör väldigt många saker på rutin. Mitt i allt detta fokuserar vi på något vi verkligen ser fram emot, som kanske kommer att ske om ett par veckor. När den bergstoppen i livet är över, väntar vi på nästa bergstopp. Däremellan går vi igenom mediokerhetens tråkiga dalar.

Men tänk om vi kunde ändra vårt sätt tänka. Varje passerad sekund av livet är passerad och kan omöjligen spolas tillbaka. Just därför måste vi sluta ta för givet alla de saker vi gör varje dag. Låt oss börja se livets unika stunder som aldrig mer återkommer.

Att göra det bästa av situationen, att fokusera på det som går bra istället för på det som går mindre bra. Att tacka Gud varje morgon för att jag lever och att det är en ny dag med nya möjligheter. Att ha en attityd av att "jag är inte där jag borde vara, men jag är inte där jag en gång var". Förmågan att kunna se och finna glädjen i de små miraklen i vardagen.