Nåd Och Sanning!

UNDERVISNING. Vi får höra mycket om Guds stora nåd till oss given genom Frälsningen hos Jesus, vilket är underbart och centralt i Bibelns budskap om Evangelium. Men vi får inte till oss i dagens förkunnelse den fulla vidden och betydelsen av denna Guds nåd. För att förstå nåden, behöver vi förstå Vad exakt vi ”benådas” för. Frälsningen är ett annat ord för ”Räddning”, men räddning från ”vad”?

Jesus är både nåd och sanning (Joh.1:14), varför vi behöver ta till oss och förstå både Guds fulla nåd och hela Sanning. När vi har hela Guds Ords sanning så kan vi verkligen leva i nåden såsom Gud vill.

Jag läser just nu en oerhört omskakande bok som heter ”23 minuter i Helvetet” av Bill Wiese, en faktiskt väldigt trovärdig berättelse av Bill Wiese som befann sig i Helvetet i 23 minuter. Berättelsen är trovärdig som vittnesskildring och som överensstämmande med Bibelns undervisning. Om man är redan kristen, så hjälper detta att leva i överlåtelse, lydnad och helgelse så man bevaras i Frälsningen, inte i lagiskhet och krampaktig ångest, men i Guds Andes liv och kraft, genom tron i Guds nåd, i Sanningen hos Kristus och i Evangelium.

För den Ofrälste är detta en Varningsklocka som "väcker" ur syndaslummern, då Guds kärleksbetygelser inte når fram eller leder till Omvändelse, om ros inte räcker så är riset kärlek då syftet är räddning från något oerhört fasansfullt. För den kristne är detta också en enorm motivation och sporre till att vittna och evangelisera.

Bästa tänkbara ”försäkring” mot en kommande evig katastrof, för både kristen och hedning är att åtminstånne ha beaktat viktig information, ungefär som man tar till sig olika stormvarningar i väderomslag eller trafikskyltar som varnar om fara, fast i detta fall om något oerhört mycket mer allvarligt. Skrämselpropaganda och dömande kärlekslöshet säger en del, men om detta Är sanning, så är det väl tvärtom största kärlek att informera och varna, att inte göra är ju största möjliga hat eller dumhet. Jag tror att Bills berättelse är sanning och att han faktiskt upplevt det verkliga Helvetet i 23 minuter. Här är en webblänk där man kan höra Bill berätta om sin upplevelse:

http://spiritlessons.com/Documents/BillWiese_23MinutesInHell_Text.htm



Peter Kujala upprätthåller http://www.jesusmissionen.com