Pertti dansar till lovsången i Tabernaklet

Pertti Liukkunen, en praktisk människa med stort hjärta

PERSONEN. Pertti Liukkunen har kanske inte varit den flitigaste av alla att nöta bänk i församlingen, men han hör definitivt till de flitigaste för församlingen.

Det bästa är när praktiska och tjänstevilliga personer själva ser vad som skall göras. En akademisk ledare kanske inte är den bästa att se sånt, fast man gärna drömmer om att någon skulle berätta allt åt en som man kunde göra. I modellen är församlingen kroppen och personerna är de olika lemmarna och Kristus är huvudet. Som bäst är det alltså Kristus som ger signaler till de olika lemmarna vad som skall göras.

Ett gott exempel på det här är t ex Pertti Liukkunen som skött lägergården Svartholmen på ett så fantastiskt sätt. Han har sett till skärgårdsholmen fått ett volleybollplan, han har byggt stora bryggor, skaffat båtar, skaffat sandstrander, fixat terasser, en par grillar, renoverat köket, möteslokalen, mm och dessutom allt det här med en mycket bra budget. Han har tagit av sin arbetstid och sin fritid under många år. Ibland har han haft hjälp av Elisabet, Fredi, talkon, och andra men mycket har han gjort ensam.

Vidare har Pertti sett till att filagänget får spela sähly i Grankulla. Det är en praktisk och mycket kunnig man som verkligen har burit frukt. Bland annat spelade Linus akiva karriär i Perttis sählylag, först Leppävaaran Sisu och sedan Grankulla IFK. Pertti är ordförande för hela Grankula IFKs innebandy.

Pertti är gift med pastorsdottern Gitta, född Klemetz.

För att finansiera sina dyra intressen har Pertti haft en bensinmack med biluthyrning i Alberga. Under senaste tiden har han satsat bara på biluthyrningen Expressrent som har en stor bilpark, främst med paketbilar och personbilar.

Pertti är dessutom en samlare av antika varor och hans och hem och landeställen är fyllda med rariteter.

Pertti har två barn, ena är Fredi och andra är Anna. Anna bor i Sydafrika med sin man. Under senare år har Pertti följaktligen bekantat sig mycket med Afrika och safarin.

Pertti är dessutom killen som har mycket crazy att berätta åt ev. kommande barnbarn. Hur han har tagit fast bensintjuvar eller hur han körde ner för en skidbacke med bil.

- Det gjorde jag militiden i Laajavuori, Jyväskylä och min Mini fick duktiga skador.

Tillsammans med Christel och Pelle Björklöf drog han tidigare Tabasco Junior, en satsning på fredagkvällar för att sysselsätta de yngre tonåringarna och ge dem en kristen tro.

Pertti bor tillsammans med sin fru i Klappträsk, Esbo. Det lönar sig att någon gång efter Påsk knacka på dörren och kolla om det finns några matrester att smaka på. Pertti är utbildad kock och man kan säga att han har smaklökarna på rätt ställe - likaså hjärtat.

Låt den här artikeln vara en inspiration för praktiska människor i församlingen!

Pertti fixar på Svartholmen