24/7-bönevecka i Lukas församling

ALLMÄNT. Böneveckan i Lukas församling har startat. Den håller på mellan 13-20.1.2008.

”Ni är jordens salt. Men om saltet mister sin kraft, hur skall man få det salt igen? Det duger inte till annat än att kastas bort och trampas av människorna. Ni är världens ljus. En stad uppe på ett berg kan inte döljas, och när man tänder en lampa, sätter man den inte under sädesmåttet utan på hållaren, så att den lyser för alla i huset. På samma sätt skall ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er fader i himlen.” (Matt. 5:13-16)

Vad och Varför?

Under hösten 2007 upplevde flera församlingsmedlemmar och anställda i Lukas församling att vi behövde stanna upp inför Gud och söka ledning för våra liv och vår församling. Under vecka 37 ordnades därför en 24/7-bönekampanj i Lukas församlings utrymmen i Södra Haga. Gud är god och många mötte Herren i bönerummet. Under 2008 kommer Lukas församling att fortsätta stanna upp inför Gud och söka Honom. Församlingen kommer under året 2008 att ordna flera 24/7-böneveckor. Den första kampanjen ordnas 13-20 januari 2008. Fokus för denna kampanj är gemenskap (In) och mission (Ut).

Herren har under den senaste tiden talat om att Han vill stärka gemenskapen i församlingen. Därför vill vi be att Gud skall välsigna nya och befintliga grupper så att äkta relationer och gemenskaper kan födas och gro. Församlingen har också upplevt att Herren vill förstärka den missionala dimensionen. Därför vill vi också be för de befintliga och de nya utåtriktade satsningarna samt de missionala gemenskaperna (klustergrupper) som finns i Lukas församling. Vi vill också be och välsigna andra församlingar i Helsingfors.

Vi utmanar församlingens medlemmar och medarbetare att komma med i 24/7-kampanjen för att söka Herren. Vi utmanar även andra kristna i Helsingfors att komma med oss för att be och söka Gud och Hans rike för våra församlingar!

Hur och När?

I församlingens utrymmen inreds ett bönerum dit vi uppmuntrar kristna att komma och be. Målet är att det i rummet kunde finnas förebedjare under dygnets alla timmar vecka 3. Till bönerummet kan man boka tid via en kalender som finns på församlingens hemsida www.lukasforsamling.net.

Böneveckan startade 13.1 kl.18.00 och slutar 20.1 kl.18.00.

Bönerummet är en plats som uppmuntrar till bön och lovprisning, i rummet kan man trivas en längre tid. Bönerummets inredning uppmuntrar var och en att närma sig Gud på det sätt som passar en själv bäst. I rummet finns möjlighet att närma sig Gud bl.a. genom att skriva, rita och måla på pappersbeklädda väggar, genom att kura ihop sig i en fåtölj i ett hörn, genom att läsa Bibeln, modellera, dansa, sjunga och lyssna på musik.

Bönerummet finns i Södra Haga i Lukas församlings klubbrum, Vespervägen 12 A

Välkommen med!