Unity, Paddington och Mammuth till Borgårock den 9.2 2008

ALLMÄNT. I över två år har församlingarna i domprosteriet planerat rockfestivalen Borgrock, som går av stapeln i vecka 6 i februari. Det unika med Borgrock är att det är en rockfestival som ungdomar har fått vara med och försverkliga.

Massor med arbete gjordes på ett läger på Ströhö i Borgå i oktober där ca 60 ungdomar jobbade i olika arbetsgrupper. Ett resultat av arbetet är affischen som finns bifogad, samt websidan www.borgrock.fi. Tuffa dans- och köruppträdanden förbereddes också och dessa kan man få se på festivalen lördagen den 9 februari på konstfabriken i Borgå.

Förutom undomarnas show har Borgrock tunga namn på bandfronten: På scenen upptärder Unity, Paddington och Mammuth (swe)!

Dessutom kommer Tim Guénard från Frankrike att hålla tal och berätta om sitt liv, som inte har varit en dans på rosor. Han växte upp bland misshandel, kriminalitet och våld, men hittade till slut ett ljus i sitt liv och blev kristen.

Som arrangörer fungerar domprosteriets församlingar, Kyrkans Ungdom i Sibbo, Svenska Studiecentralen och Finska Missionssällskapet.

Dörrarna till konstfabriken öppnas kl. 18 och biljetterna kostar 7€. Gratis busstransport ordnas från Sibbo, Lappträsk och Lovisa. Kolla websidan för detaljer.

Under festivalveckan gör arrangörerna tillsammans med Tim Guénard besök i Lovisanejdens högstadium 5.2, Strömborgska skolan 6.2 och Lyceiparkens skola 8.2. Tim håller en lektion och ungdomarna får en chans att diskutera med honom.

För föräldrar och andra intresserade ges en chans att komma och lyssna på Tim Guénard tisdag 5.2 kl. 19 i Församlingsgården i Lovsa, Drottninggatan 22 och onsdag 6.2 kl. 19 i Svenska församlingshemmet i Borgå, Runebergsgatan 24.

För mera info, kolla in hemsidan: http://www.borgrock.fi