Connection- både mänskligt och andligt

ALLMÄNT. Ungomskonferensen 25-27.1. i Sibbo var populär. Med konsert och olika seminarier fick deltagarna både höra god undervisning och umgås.

Connection- koppla till Gud, ha kontakt med andra människor och anslutning. Det var vad deltagarna på ungdomskonferensen i Sibbo, Betania fick uppleva. Connection arrangerades för första gången någonsin, 25-27.1.08, och deltagare kom både från när och fjärran. På fredag kväll satt omkring 80 åhörare och lyssnade till Andreas Forsberg med team som spelade in en lovsångs- CD och som samtidigt gav en underbar konsert, och en suverän start på helgen, med sånger från olika världsdelar och på många språk. Vissa kunde man bara försöka lista ut vad orden betydde. Det enda man visste var att det var sånger som prisade Gud.

Huvudtalare under helgen var Tomas ”Tomppi” Forsbäck. På lördagens dagsmöte predikade han om hur Gud utmanar oss att följa Honom. För då skall Han göra oss till människofiskare. När vi följer Jesus så formar Han oss bit för bit, steg för steg och det blir till en välsignelse för många mänskor och till nationer. Vem som helst kan följa Jesus, för fastän vi inte är bäst på allt så blir man ändå en vinnare. För vi följer en vinnare och då kan vi inget annat än själv också vinna. Tomppi förklarade hur Gud utmanar oss att ta nya steg. Vi skall inte bara gå på möten hit eller dit, utan berätta för Honom hur vi vill följa Honom. Det andra som Gud kallar är en ny generation till överlåtelse. Det skall synas i ditt levnadssätt att du har valt att följa Jesus. Det kan hända att du sticker ut ur mängden men det är OK för du följer ju Jesus. Han kommer välsigna dig men det finns ett pris att betala. Alla kan få nåd och frälsning men kraft får endast dem som är seriösa med Gud och de som vill gå tillsammans med Honom. Tomas predikade även på gudstjänsten på söndagen.

Mellan möten och workshops kunde man fritt umgås med varandra eller spela något bordsspel såsom t.ex. Afrikas stjärna eller ordförklaringsspelet Alias. Kiosken sålde även det lilla söta som man kunde köpa efter den goda maten. Eftersom det var vackert väder passade det bra att ta en promenad för att sedan orka sitta på möte igen.

- Programmet är väldigt bra. Man behöver inte sitta på möten hela tiden utan man hinner umgås riktigt ordentligt med vänner. Det är roligt, tyckte några ungdomar.

Patrik Hellström talade på lördagskvällen som var välbesökt. Traditioner stod på tapeten för kvällens predikan. Det är otroligt viktigt att vi för vidare av våra goda traditioner. Vi skall inte se hur halloween tar över Allhelgonafirandet eller hur alla julklappar tar över den riktigt orsaken till att vi firar jul. Vi är kallade att vara ljus och vid dessa högtider och vi skall visa varför vi egentligen firar och vad vi firar. Patrik tog upp fyra viktiga punkter för traditioner.

Du skall älska gud med hela ditt hjärta, hela din själ, hela din kropp och med hela din kraft. Om du gör det så kommer ditt liv bli mer annorlunda. Du skall alltid ha fokus på Jesus. När du studerar, när du gifter dig och när du får barn. En annan punkt som togs upp under kvällens lopp var att du skall älska Ordet samt församlingen. Det var goda traditioner och de skapar ordning och reda varje fredag.

Även missionen lyftes fram under lördagskvällen. Vi skall älska människor och nationer för det gör Jesus. Det är ditt och mitt ansar att människor får höra om Jesus. Du skall inte glömma missionen fastän du fyller 18 och får körkort, flyttar eller gifter dig.

Efter Patriks otroligt givande predikan blev det en stark lovsång. Gud var närvarande under hela kvällen. Många kom fram till förbön och några fick bekräftelse att Gud älskar dem villkorslöst medan andra fick bekräftat att det är mission och evangelisering de skall arbeta med.

- Ett veckoslut som levde upp till sitt namn, både mänskligt och andligt, sade en besökare. Något många säkert kan hålla med om.

Det var första gången som Connection ordnades men säkert inte den sista. Nästa år blir det säkert ännu bättre om det bara är Guds vilja.