Magnus Wikström och Tim Guénard

Borgå gick upp i rock!

ALLMÄNT. Bra stämning, jättebra musik, mycket folk och suveräna artister är några av de kommentarer som kan användas för att beskriva Borgrock- festivalen som gick av stapeln i Konstfabriken i Borgå 9.2 kl. 19.00 då omkring 500 personer fanns på plats för att ta del av vad kvällen hade att erbjuda.

Festivalen körde igång med att Patrik ”Putte” Frisk och Kjell ”Tjälkka” Lönnqvist hälsade välkommen. Först upp på scenen kom Unity från Karis/Borgå. De körde några äldre låtar blandat med lite nyare. Gitarristen, Natte, påminde oss att vi alla har en sak gemensamt, d.v.s. Bibeln och Jesus.

Ända från Unitys första låt till Mammuths sista låt var atmosfären på topp. Förutom de tre huvudbanden Unity, Paddington och Mammuth, uppträdde även Borgrocks egen kör och dansgrupp.

Efter Unity fick Tim Guénard plats på scenen för att i korta drag berätta om sitt liv som uteliggare. Han blev gatubarn eftersom hans mamma lämnade honom och hans styvmor tvingade honom att sova i en hundkoja . Idag är han författare och hans liv skall t.o.m. filmatiseras. Efter Tims tal gavs det möjlighet at t prata med Tim utanför salen ifall man undrade över något eller ville höra mer om hans historia.

Mellan de olika programpunkterna fanns det möjlighet att köpa något smått och gått i kiosken, som var öppen hela kvällen. Blev man hungrig kunde man fylla sin mage med en semla men sötsaker fanns det också. Tid för att umgås fanns också under hela kvällen.

Den goda stämningen fanns inte endast ute i salen utan även på scenen. Alla tre banden var överens om att stämningen var så bra på scenen eftersom publiken hela tiden var med.

Svenska rockbandet Mammuth menade att konserten gick helt över deras förväntningar och det var skoj att spela ganska mycket nytt material som publiken verkade gilla medan Paddington sade att förväntningarna bara steg då de märkte hur mycket folk det egentligen fanns ute i publiken.

- Det var jätteskoj att få vara med och spela på det första Borgrock någonsin, tyckte en av Unitys medlemmar efter konserten.



Mammuth
Johannes-sångare i Paddington
Christer, sångaren i Unity
Paddington i full gång