Att lida för sin tro

ALLMÄNT. Följa Jesus i vått och torrt, i ur och skur. Men hur redo skulle jag vara att betala det ultimata priset för min tro?

I ett land som var stängt för evangelium, där regimen satte hård press på de församlingar som ens kunde hålla öppna, där flera kristna tidigare fått betala med sina liv för sin tro - där var Haik Hovsepian verksam som pastor och apostel. 1994 fick han betala det ultimata priset för sin tro. Han led martyrdöden. Nu har hans söner producerat en dokumentärfilm som heter "A cry from Iran".

Och här sitter man i Norden och kan tycka att det är jobbigt att ta sig till kyrkan på söndag morgon. Att se filmen gav mig en tankeställare. De autentiska klippen i filmen, på troende som samlats för att fira underjordisk gudstjänst, hur passionerade de var för sin tro trots det farliga klimatet, det var en verklig eye-opener.

Även fast vi lever i ett samhälle där vi inte är hotade till livet för vår tro, behöver vi som kristna vara redo att lida för evangelium om det skulle behövas. Det är värt sitt pris. Fråga bara alla de trossyskon runtom i världen som lever under förföljelse. Och då måste vi hålla oss nära Jesus varje dag.

"A cry from Iran" har vunnit sex priser på olika filmfestivaler. Se gärna trailer på den berörande filmen http://youtube.com/watch?v=FeLbYYVINxk