Myrstack

Hong Kong -Asiens Big Apple?

ALLMÄNT. Höga byggnader så långt ögat når, alla världens neonfärger i gatuskyltningen, människor ack så tätt, och tyvärr.. ett täckande avgasmoln över hela staden.

Att titta ner från förtiofemte våningen kittlar mysigt i magen och man känner ett rus av iver! Här bor mina kompisar bland enorma reklamskyltar på hustaken med texter såsom “Philips” och “Samsung”. Nedanför väntar ett vimmel av människor som med ganska god fart tar sig fram i och kring butiker, caféer, shoppingcentrum, businesscenter och små affärer som alla ligger tätt intill varandra och där det säljs vad än du kan tänka dig.

Kollektivtrafiken verkar effektiv och kan lätt transportera hundratals passagerare på en gång, i bland annat tvåvåningsspårvagnar och -bussar. Färjan över till Kowloon är också tätt packad med små kineser och en och annan turist eller annars bara vit människa som bor eller arbetar i staden. En västerländsk människa är ingen sevärdhet i detta businesscentrala område, utan däremot en självklarhet.

Hong Kong är mycket modernt, städigt, fräscht och fungerande, samt erbjuder all slags service du kan tänkas behöva. Ett stort plus får flygplatsen samt tågtransporten med “Airport Express” till och från flygplatsen. På cirka 30 minuter är du i centrum. Ytterligare pluspoäng för det faktumet att man kan göra sin check-in redan i Hong Kong på tågstationen innan man åker iväg till flygplatsen, vilket sparar en både tid och nerver.

Dessutom måste jag ju som trogen kebabälskare erkänna att jag faktiskt tror jag ätit den allra godaste kebab där borta. Ebeneezer´s hette stället, som dessutom är en kedja med åtminstone tre matställen i samma kvarter. En del av mitt hjärta blev nog kvar där, trots att inte ens den “spicygaste” kebaben var något spicy alls!

Passa dock på att inte äta eller dricka på alla publika platser, bland annat på flygplatståget . Du kan nämligen få böter på max 2,000 HKD (Hong Kong Dollar), vilket motsvarar cirka 160€! Vill du dock bli av med pengar kan du både röka, äta och dricka samtidigt så kan du få betala upp till cirka 4,000 HKD! Shopping är tyvärr också ett bra sätt att slösa pengar på och bland annat elektronik är en sak som lönar sig att sätta pengar på där, eftersom det kan vara upp till hälften billigare! Och glöm inte att pruta! Däremot kändes det som att äta ute eller gå på café var lika dyrt som här hemma.

Än en gång tackar jag för nya äventyr och ser fram emot nästa!



Utsikt från min residens
Bling
Neon
Färja mellan Wan Chai och Kowloon
Smoggigt
Den högsta
Färggrannt sortiment
Mina kompisars arbetsbyggnad
Mums!!!
Jep jep
Stiligt i rad
Hög, högre, högst..
Jobb för fönstertvättare
Poolområde och gym på elfte våningen
Chic spåra
Lugn miljö
Olympiaelden kommer på besök
Snygg design
Tvåvåningsspårvagn
Slutdestinationen i nära sikte
Lätta böter
Ljus i natten