Jenny

Re-Quest bjöd på en massa pärlor

ALLMÄNT. Det är svårt att säga vad som var bäst med gårdagens otroligt berörande föreställningar på Svenska teatern. Men ett är säkert, gänget bakom Re-Quest hade hittat många av de absolut bästa kristna låtarna: De handlade om Andens livgivande vatten, bön, om Jesus som vän, välsignelse, mm.

Tomas Höglund, vars sångröst hör till de bästa i världen, inledde med låten vars refräng är en vackert formulerat recept på ett riktig liv: "Fill my soul with living water, let your spirit fall over me, let your love flow inside of me, like a never ending river". Vilken känsla och vilket budskap.

- Det var så bra att jag hellre hade bara lyssnat och slängt kameran åt sidan, sade Linus som fotat föreställningen.

Nytt för i år var att Fila Dance Team, som fick mycket bra respons, drog några dansnumror. Gänget hade kompletterats av nästintill proffset Julia.

Oa körde med tal i äkta stand-up känsla. Han berättade att någon tidigare hade undrat hur han köra stand-up shower när han är kristen. "Jag är kristen på heltid", blev svaret. Oa rev ner många skrattatacker, men hans seriösa budskap om Jabes som bad om och fick välsignelser trängde ändå djupast.

- Välsignelsen går "Herren låte sitt ansikte lysa över er", inte han är rasande på dig, han vill alltså oss riktigt väl, berättade Oa.

I pausen fick man ge ett bidrag till satelitkanalen SAT7. Försäljningen i caféet gick var också till förmån för kanalen.

Under föreställningen rockades det också loss ordentligt, det var inte bara ballader. Ljuseffekterna var vackra som stora konstverk. Alla borde göra saker så ordentligt och vackert, varför gör inte alla bilfabriker Ferraris? Quest-teamet undervisade med sina gärningar "Ta de gåvorna du har och prisa och tjäna Herren och tjäna dina medmänniskor med dem"!

Linus efterlyste en skiva eller till och med bara mp3:or från föreställningen och produktionsteamet berättade att en DVD är på kommande. Den skivan är det måste musikälskare.

Re-Quest är alltså uppföljaren till fjolårets succé The Quest som fyllde två föreställningar. I år var publiken troligen något mindre, men showen var om möjligt bättre.

Reaktionerna efteråt var enstämmiga "Wow, det här var jättebra". De tiotals personer Linus talade med efteråt tyckte showen hade berört eller att den hade varit njutbar. En person tyckte att musiken och artisterna borde kompletteras med något som passar tonåringar. Redaktionens förslag är Unity eller Ruudolf kanske?

- Jag är så tacksam till alla de som donerat sin tid och sina krafter för det här. Den här showen var som gjord för min smak. Om jag skall hitta något nytt så kunde väl His Master's Noise, Nanna och Andreas tänkas, sammanfattade Linus.

Glad publik
Maria
Pubiken älskade föreställningen
Dance
Spex
Oa
Thirst återförenad
Maria
Ljuset prydde också teaterns tak
Som sammet för ögat
Fila Dance Team
Marie från Fila Dance Team
Kapellmästare och solist Mikael Svarvar
Tiina
Oa
Duktiga Maria Höglund
Tomas Höglund