Sami & Holy Rollers

Sami trummar för Jesus

ALLMÄNT. En natt för 18 år sedan vaknade Samis mamma och pappa då någon spelade ett stadigt beat komp på trummorna som var Samis pappas. De befarade att det var en inbrottstjuv, men...

... det var deras fem årige son Sami som hade sett på hur sin pappa

spelade och ville själv pröva på att spela trummor, precis som sin pappa. Det var då Samis pappa började lära honom spela trummor.

Idag är Sami trummis av toppklass och han trummar för Jesus!

Sami är uppväxt i ett kristet hem. Hans pappa var trummis och evangelist. Familjen flyttade ständigt i den takt som pappan jobbade runt om i Finland. Sami berättar att han minns tider då de bodde på olika orter, beroende på arbetssituationen. Sami är född i Kyrkslätt och har bott bl.a i Siikainen, Karleby, Karvia, Bötom, Merikarvia, Björneborg, Pomarkku, Vammala, Kaskö och Närpes.

Sami bodde ännu hemma hos mamma och pappa då de 2003 flyttade till Vasa. Idag bor han i en hyreslägenhet i Roparnäs. Hans grannar ser inte mycket av honom. Sami är ständigt ute och spelar med något av sina många band. Är man ung, energisk och duktig så får man räkna med att ha fullt upp. Sami har sitt eget band Fireheart, som

spelar kristen hårdrock på finska. De har tillsammans gjort flera spelningar runt om i Finland och deras låtar har spelats flitigt på olika radiostationer i vårt land.

Cool Tide är ett annat band som har anlitat Sami. Cool Tide, med Kimmo Suomela i spetsen spelar kristen rock, funk och soul med en touch av blues. Sami spelar även med undertecknad i bandet Holy Rollers och ofta hoppar han in här och där, där det behövs en trummis.

Sami minns en turne han gjorde med Team Action sommaren 2007. Då reste de runt i Europa i två månader och evangeliserade. Han säger att det var en tung resa, men roligt var det. Bäst av allt var att han fick chansen att vittna för personer och äran att leda människor till Jesus. På köpet fick han bland annat se Eiffeltornet i Paris.

Sami har ett personligt förhållande med Jesus. Han säger att hans liv inte vore någonting utan Jesus. Han har så gott som alltid arbetat med kristen musik. Musiken och Jesus finns i hans hjärta. Sami påpekar att det är stor skillnad på religion och kristendom. Han vill genom sin musik sprida budskapet om Jesus Kristus till de som behöver få höra och lära känna Jesus. Jesus har även välsignat Sami och beskyddat honom från olika olyckor under årens lopp. Han vet att Jesus är med honom vart han än går.

Sami påpekar att Jesus är intresserad av HUR DU mår och hur det går för DIG. Han älskar dig och mig så mycket att Han dog för din och min skull. Så mycket älskar Han dig att Han ger dig och mig möjligheten att vara tillsammans både här på jorden och i himmelriket. Jesus har svaret på alla frågor, även på den ständiga frågan om detta är livet, eller finns det något mera? Inte utan Jesus!

Sami kommer att uppträda med Fireheart och Cool Tide på Parkshow i Närpes fredagen den 15 augusti. För övrigt kommer Sami att fortsätta gå hand i hand med Jesus. Jag har en mission, säger Sami. Det är att jag gör musik och vittnar om Jesus för människor i hela världen.

Mera information på:

http://www.myspace.com/samiontermaa



Sami påpekar att många har förutfattade meningar om utseendet. Det spelar ingen roll hur man ser ut fast man är kristen.
Fireheart 2008
Sami tillsammans med Veli Hakala, basist i Cool Tide
Sami Ontermaa - trummis för Jesus