Jonas Engström var projektledare och kombinerad ståuppkomiker och informatör

Stockholm översvämmades av gospel

ALLMÄNT. Stockholm bjöd på fyra dagar av oförglömlig lovprisning, uppmuntran och sånger med en hejdundrande kraft när Stockholm Gospel Festival ordnades för 20:de året!

Några körer deltog också från Finland, bland andra Karleby-körerna och Helsingfors egen His Master's Noise.

Legendariska Clarence Eggelton, Cynthia Nunn, Anki och Magnus Spångberg, Cyndee Peters, Maria Nordenback, Lasse Axelsson, Frank Ådahl med många många fler stjärnor medverkade under de fyra härliga dagarna.

En riktigt gospelfest ordnades på torsdagkvällen på Gustav Adolfs Torg: Många tusentals människor samlades för att höra det bästa i gospelväg både från Sydafrika och olika ställen från USA.

Upp till 1700 bildade en absolut massiv kör som uppträdde på fredagen på på Sergels Torg och möttes av en välsjungande publik.

Man kunde tro att hela Stockholm hade intagits av himlen när glädje och musik mötte den vackra staden. På lördagen ordnades olika gospelkonserter omkring i Stockholm. His Master's Noise deltog med tre andra körer i en framgångsrik satsning i Solna köpcentrum.

På lördagkvällen fylldes Filadelfiakyrkan i Stockholm till bredden och höjden igen när det var dags för 20-års jubileumskonserten.

- Att sjunga gospel måste upplevas från kören, det blir aldrig riktigt samma att lyssna, avslöjade en anonym sångare.

På söndagen hölls en gospelmässa ute i det fria med nattvard och mycket sång. På söndagkvällen i Viking-terminalen förenades de finlänska sångarna i flera vackra sånger. De väntande passagerarna följde ivrigt med och många klappade i händerna. Till undantaget hörde säkerhetsmannen som fått klagomål på grund av att "de blivit stötta av ett religiöst budskap".

Motitz försvarade sångarna med att efter att någon vunnit VM sjunger hälften och andra hälften blir stötta. En annan nämde att Sverige och Finland båda har kors på, Jesu kors om något borde ju stötta känsliga.

Sång är ett kraftigt verktyg att uppmuntra varandra, ära Gud, undervisa och dela sin sorg på. Stockholm Gospel Festival lyckades med alla dessa punkter.

- Tack till arrangörerna och Gud för en till höjdpunkt i livet.

Bilder publiceras i galleriet.

Norris Garner dirigerade och sjöng när Clarence spelade piano. Bilden är tagen efter Sergels Torg - konserten på fredagen.
Glad publik i Solna
The legendary Clarence Eggelton himself!
Jubileumskonsert i Filadelfiakyrkan, Stockholm. Avslutningen
Maria Nordenback var en av artisterna och låtskrivarna som deltog
Jubileumskonsert i Filadelfiakyrkan, Stockholm
Lasse Axelsson - den svenska gospelmusikens gudfader
Sergels Torg - masskören mot publiken
Niina Kallio, flickan med koreografin från His Master's Noise, var i salig extas
Scenshow på Gustav Adolfs Torg
... ända tills midnatt
Människor står överallt
Gustav Adolfs Torg diggar gospel
His Master's Noise i Solna
Publiken gillade
Joshua in action i Solna. Fantastisk kille!
Joshua fick köpcentret att svänga
Joshua Nelson i Solna köpcentrum. Till höger Anki och Magnus Spångberg.