Sebastian Widjeskog

Vi vill göra dig till lärjunge

ALLMÄNT. För ungefär 2000 år sedan sade Jesus ”Följ mig, så skall jag göra er till människofiskare.”. Om han inte hade gjort det, hur många kristna skulle då finnas idag? Vi är alla kallade att vara ”människofiskare” och inte bara utomlands utan också i vårt eget land.

Lukas lärjungaskola tror på att Jesus gör folk till människofiskare ännu idag. Därför vill Lukas lärjungaskola under hösten 2008 starta en kurs för befintliga och blivande ledare (människofiskare) för olika andliga gemenskaper (sådana där människor kan komma till tro samt växa i tron). Ledarkursen börjar med ett infotillfälle den 20 september kl. 10-15 och fortsätter med sju närstudietillfällen. Vi samlas ca ett veckoslut per månad. Närstudietillfällen pågår fredagkväll kl.18.30-21 samt lördag kl.9-15. Platsen är Lukascentret i Södra Haga. Kursen slutar 16.5.2009.

Förutom närstudietillfällen en gång per månad får deltagarna personlig mentorering. Deltagarna deltar i en mentorgrupp som samlas ungefär en gång i månaden förutom på närstudietillfällen. Tanken med mentoreringen är att stöda deltagarna i att starta andliga gemenskaper och att vara människofiskare i vardagen. Som lärare på kursen finns bland andra Christoffer Perret, Matti Aspvik, Sebastian Widjeskog (bilden), U-C Sjöman, Rory Kaye (SWE) samt Hannu Hatanpää. Ledarskolan är öppen för alla åldrar! Oberoende om Du är ung eller gammal eller lite mittemellan, är Du välkommen. Det behövs alla sorter, både för att få en fungerande gemenskap och för att föra vidare Guds rike på alla fronter. Ifall du är osäker ifall du skall delta eller inte, kom med på introduktionstillfället 20.9. Du kan bestämma dig efter det. På introtillfället får du mer information samt Christoffer Perret talar om temat ”Vi bygger nya gemenskaper”. Introtillfället är gratis. Genom ledarkursen tror vi att 10 nya andliga gemenskaper startas.

För anmälning och mer info, gå in på http://www.blisomjesus.net, eller kom med på introtillfället 20.9. Ge kursen en chans – om du är blyg, ta med en kompis, väx tillsammans med andra kristna, starta andliga gemenskaper och se en förändring – inte bara i ditt liv, utan också i människorna runtomkring dig!