Anna och Marcelo

Skapa i mig Gud ett rent hjärta

ALLMÄNT. Andreaskyrkans församlingshelg på Sjömansro 5-7.9 samlade i år ett 60-tal deltagare. Helgen bestod av workshops, gudstjänster, mat, gemenskap och avkoppling.

Temat för helgen var "Att skapa" och det syntes i de fem olika workshopsen som erbjöds. De var 1) Konstverkstad 2) Creative writing 3) Fotokonst 4) Kroppens uttryck och 5) Förbönstjänst.

På konstverkstaden kunde man bland annat sitta helt tyst för sig själv och skapa konstverk av lera enligt ett angivet tema.

Creative writing-deltagarna fick bland annat skriva dikter av vilka några lästes upp på söndagens gudstjänst.

Fotokonst var den workshops som drog flest deltagare och många sprang på lördagen runt med kameran och fotade enligt tre olika teman. Bilderna visades upp på söndagen och jag kan ej här med tusen ord beskriva det jag såg. Bilderna var fantastiska! Ett av temana var att med sin bild uttrycka en valfri känsla. Jag fick höra att deltagarna i denna grupp fått lära sig lite om det gyllena snittet vilket gläder mig som mattelärare med passion för irrationella tal.

Kroppens uttryck handlade om att våga röra på kroppen inför Gud i tillbedjan. Här lyssnades på stillsam musik till vilken man fick röra sig så som det kändes bra.

Förbönstjänst var en möjlighet att under lägret få förbön av andesmorda Herrens tjänare.

På söndagens gudstjänst lärde missionären Anna Korkman Lopes ut en rolig sång på portugisiska. Den handlade om att Maria åt chilipeppar men visste inte att det var så starkt. Sedan började hon dansa helt vilt. Undras om det var Jesu moder som käkade jalopenos.

Innan vi delade söndagens nattvard tillsammans blev vi också rätt så vilda. Carola Lindholm hade fått ett bibelord från 4 Mos.10 om att blåsa i trumpeterna. Ett annat bibelord som Gud gav var Jes.42:14 där det står att ropa ut som en barnaföderska. Vi ställde oss alla upp på stolarna och gav upp ett stridsrop. Sedan firade vi nattvard. Annorlunda men berikande.

Den portugisiska sången
Bjarne steker plättar
Patrick och Filip
Marcelo Lopes
Skaparglädje
Svärmors lingonsylt
En känsla
God mat
Sjömansro
Konstverkstad
Lekstund
Samling
Närhet på mattan 2
Närhet på mattan 1