Hemresan blev inte riktigt lyckad. Tack Jesus för Sami Ontermaa som även äger en kanister!

Himmel eller helvete

ALLMÄNT. Jag fick ett tilltal och valde att skriva en blogg på Kyrkpressens hemsida. Jag tänkte att jag även kunde dela med mig av mina tankar här på mickelsson.net samtidigt som Ni mickelsson.net läsare får se lite färska bilder från gårdagens underbara City On Fire möte i Kaskö kyrka. Mötesserien fortsätter ännu idag och i morgon! Be There!

Det finns folk som varken tror på himmelriket eller helvetet, jag skulle se dessa som de som inte ännu omvändt sig och blivit pånyttfödda och döpta i Den Helige Ande. Sedan finns det de som lever på falska biljetter till himmelriket och kallar sig "kristna" för att de hör till en kyrka. Ofta tror dessa på himmelriket, men de förnekar helvetet och tror inte heller att helvetet existerar. Sedan finns det de som tror både på himelriket och på helvetet, största delen högst antagligen pånyttfödda kristna och andedöpta individer på två ben.

Verkligheten i Guds ord

Den som är kristen anser jag borde tro på det som står i Guds ord, bibeln. I bibeln nämns både himmel och helvete. Det står klart och tydligt i Markusevangeliet 16: "Och Han sade till dem: "Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd."

Hur blir man då frälst. Det är något som har talats om mycket och länge. Varför inte föja det som står i Guds ord? I Romarbrevet 10:9-10 står det skrivet: "Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst."

Jag tänker inte gå in på alla bibelställen där man nämner himmelrike och helvetet. Dock vill jag med detta blogginlägg komma till följande punkt!

Vad är vi kristna kallade till?

Ovan läste du vad det står skrivet i Markusevangeliet: "Och Han sade till dem: "Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen."

Det är här vi kristna behövs. Speciellt i dagens mörka samhälle. Att gå ut i "hela världen" tror jag inte betyder att en person skall gå ut över hela världen ordagrannt. Däremot är vi alla kallade till att vara vittnen och genom våra vittnesbörd och genom evangelium gå ut bland folk och upplysa de som inte har hört om vår Herre Jesus Kristus. Det handlar inte om att alla behöver ha något stort mirakel att berätta om, det största miraklet av alla är frälsningen. Den som är frälst har i och med frälsningen och andedopet auktoritet att gå ut och förkunna Guds ord, lägga händer på de sjuka och be i Jesu namn, driva ut andar och demoner ur folk.

Jag skulle säga att vi lever i ett ständigt mörker. Saker som inte skulle få ske, sker i vårt land. Folk dödas och hamnar i helvetet. Människor i vårt samhälle mår dåligt idag. Många lider av sjukdom, många är beroende av alkohol eller droger, andra lider av depression och många är besatta av onda andar och demoner. Ja, det är en verklighet som vi inte vill inse! Varför inte ta tjuren vid hornen och göra som Jesus sade, gå ut och predika evangelium och vara vittnen för Guds rike? Varför är det så svårt?

Jag upplever att en förändring behöver ske i kristendomen idag. Kristna ber om väckelse i vårt land. Hur många av de som ber är verkligen beredda att kavla upp ärmarna och slita för andra då det verkligen börjar hända saker? Hur många är det som är beredda att lämna allt för att tjäna Herren Jesus Kristus? Hur många är det som är beredda att med sitt liv som insats gå ut i mörkret och förkunna Jesus Kristus för de som lever i mörkret? Jag får inga konkreta svar på dessa frågor men jag kan tyvärr konstatera att det är allt för många som sitter i kyrkbänken i tron om att de gör världen bättre med att gå i kyrkan en gång i veckan. Tyvärr är det så i vårt land. Vi lever bundna med materia och det värdsliga. Vi tänker inte på Gud förrän vi verkligen behöver Honom. Så var det för mig och så är det för allt för många. Tänk om vi alla skulle dra vårt strå till stacken och bege oss ut i landets städer. På gator och torg. I skolor, fängelser och på krogarna skulle vi förkunna Hans ord. De som inte har gåvan att förkunna kan bara finnas till och ge de som är brustna den kärlek vi har i Kristus. Den som inte klarar av det har även ett stort uppdrag: att be. Att be för vårt land och för vårt folk. Att be i Jesu namn för alla som kämpar med det onda i mörkret. Gud hör bön!

Vad händer om DU dör idag?

Har du tänkt på vad som händer om du plötsligt dör idag? Du kan bli offer för en person som har det svårt. Jag tänker nu på det som hände i Kauhajoki. Du kan råka ut för en trafikolycka. Sjukdom. Ja, vi kommer alla att dö en dag. Är du säker på att ditt namn finns i himmelrikets böcker? Hur säker är du på detta? Tror du att allt kommer att ordna sig den dagen du dör för att du hör till kyrkan? Frågorna kan bli många! Tänk efter! Vad händer om DU dör idag?

Jag vet att den dag jag dör får jag komma till min Fader i himelriket i och med att jag tagit emot Jesus i mitt hjärta och därmed blivit frälst. Du kan idag säkerställa din frälsning genom att be följande bön:

"Jesus, jag kommer inför dig med allt jag har. Jag tror att du dog på korset för mina synders skull och att Gud uppväckte dig från de döda och tog dig hem till himmelriket. Jag ber dig om mina synders förlåtelse. Jesus, jag ber dig att komma in i mitt hjärta och ta över mitt liv. Jag vill bli din och jag ber dig förändra mig enligt din vilja. Jag tar emot dig Jesus Kristus som min frälsare och Herre! Amen."

Om du med ditt hjärta tror och med din mun ber denna bön tror jag personligen att DU kommer att få uppleva en ny kontakt med Jesus. Be även Jesus att ge dig Den Helige Ande och låt dig döpas i Den Helige Ande. Vad vi behöver är en personlig relation med Jesus. Det är så vi lär känna Honom och det är denna relation vi behöver då vi går ut och förkunnar evangelium för hela skapelsen.

Är du frälst och pånyttfödd har du ingenting att frukta. Jag brukade vara rädd, men idag är jag säker på att även jag kommer till himmelriket den dag jag dör. Jag har själv levt i ett helvete redan här på jorden, men det var inte alls lika varmt och hemskt som det utlovas i det riktiga helvetet. Jag vet att detta låter negativt, men jag vill endast att även DU skall få höra sanningen.

"Jag vill upphöja dig, Herre, ty du drog mig upp ur djupet, du lät ej mina fiender glädja sig över mig. Herre min Gud, jag ropade till dig, och du helade mig. Herre du förde min själ upp ur dödsriket, du tog mig levande tillbaka, bort från dem som farit ner i graven." (Ur psalm 30)

Kyrkoherden stannade på Strandhovet i Närpes för att ta del av ett vittnesbröd
Profeten Kjell Juthnäs kom i god tid
Åter igen berättade jag om vad Jesus gjort i mitt liv
Danny Neale och Tom Ingvesgård diskuterar Jesus
Kyrkoherde Tom Ingvesgård inledde mötet