Utänningar i Finland välsignas

Kristusdagen 18.10 satte hjärtan i brand

ALLMÄNT. Förra lördagen var nästan 10 000 människor samlade för att be för Finland och dess kommuner. Jag minns inte ett så stort sammankommande där kristna från olika samfund tillsammans ber och är enade och där man skulle ha bett så mycket som under den här dagen.

Tanken med Kristusdagen är även att varje finländare skulle ha en förebedjare.

Redan från första stund då missionskvällen på fredagen kände man, hur Jesus var närvarande.

Att ha pastorer och präster sida vid sida från olika samfund, där de bad och bekände till Gud Finlands synder inför hela folkmängden var något mäktigt. Den här dagen har ingen människa fått till stånd, det är bara Gud som kan ena människor på det viset.

Omsorg för barn och undomar och de svaga i samhället hämtades fram och man bad för dem, men även för väldigt många andra människogrupper och ämnen.

Jag kan bara säga att detta var en ortolig händelse i den Finska andliga världen. I Åbo har redan flera år hafts väckelsemöten som är ekumeniska. Mötena har kretsat i de olika församlingarna, men nu är det bara de största kyrkorna man mera ryms i!

En kvinna berättade även hur hon för många många år sedan sett en syn att det samlades en stor skara för att be i Åbohallen. På lördagen fick hon se hur detta kom i uppfyllelse. Från Åbo spreds i synen Guds vindar (eller eld) till hela Finland. Det får vi be att Gud verkligen skall få göra!

Mycket, mycket mer hände under Kristusdagen, tag gärna och läs på http://www.kristuspaiva.fi .

Många människor
Kristusdagen i Mikaelskyrkan
Kristusdagen första kvällen
Vapnena från andra hållet
Kommunvapnen bildar ett kors