Filadelfia flyttade tillbaka till Albertsgatan

ALLMÄNT. En tiotals år gammal dröm gick i uppfyllelse igår när Filadelfiaförsamlingen kunde fira gudstjänst i nya utrymmen på gamla platsen på Albertsgatan. Ett år av byggprojekt i kyrkan är över.

Senare kommer det att ordnas en mer formell invigning, men redan i den interna invigningen igår var stället helt fullt packat av ivriga och glada människor.

Mötessalen hade kvar något av funkkis-stilen, men helheten gav ett lyxigt och trendigt intryck.

Scenen upptar till ytan ett stort utrymme, men när väl blåsmusikerna, sångarna, flygeln, trummorna och solisten står där så är scenen just tillräcklig.

Ljud- och ljustekniken är påkostad och det hörs! Månne inte stället gör sig bra som live-konsert inspelningsplats.

Som trevlig grej för personer med ledproblem är att en hiss har blivit installerad! Vidare är luften fräsh även när möteslokalen är fullsatt, nu är det också testat i praktiken.

Andra finesser är caféutrymmet med stilfull inredning på det som förr var vänstra läktaren.

Den kanske största glädjen i invigningen var den nystartade söndagsskolan med över 20 söta barn som samlades i det nya stora barnrummet.

Det här blev det andra avklarade kyrkbygget inom lite över 10 år för Kenneth och Barbro Grönroos. Tack till dem och främst tack till Gud och också tack till alla andra medverkande för ett fantastiskt utrymme!

Mikael Söderlund hade berättat att projektet hade fört samman styrelsen på ett bra sätt. Vad är bättre än att investera tid, kunskap och pengar i ett meningsfullt projekt?

Samtidigt som Kristi kropp inte är byggnader utan troende människor över hela världen som tar tron på allvar. Men så länge vi är fysiska varelser är det bra att ha ett fysiskt utrymme för gemensamt umgänge, bön, undervisning och lovsång.

- Vi vill ge en stark signal om att kristenheten är på frammarsch, berättade Kenneth i sitt tal till församlingen.

Lisa Nylund och Tomas Forsbäck fungerade som stiliga värdar för mötet.

Några av kvällens musik-favoriter var när Andreas Forsberg sjöng "To God be the glory", när Isabella Ström gav järnet med Carolas "Genom allt" och när Sam Bergström visade hur man spelar på flygeln.

Action-konferensen går av stapeln inkommande veckoslut i de nya utrymmena. Allt pekar på att det kommer att bli riktigt trångt och härligt i de nya lokalerna.

Filas dansgrupp
Samma adress, nytt innehåll
Nyckelpersoner i församlingen läser bibelord