Elever från ca 10 skolor var representerade

Siktet mot Light Night - en bönegruppsledare berättar

ALLMÄNT. Skolan och arbetslivet kan vara bland de svåraste ställena att visa sin kristna tro i. Om någon frågar rakt ut ”e du en sån dän jeesus-typ?” så svarar man oftast ”jo”. Men annars kan ett kristet liv i dagens samhälle vara ganska tungt.

Tag t.ex. Matt. 28:16-20 (missionsbefallningen) där det står "... Gå därför ut och gör alla folk lärjungar..." Låter svårt, inte minst ensam. Som andraårselev i gymnasiet Lärkan har jag upplevt det här mycket tydligt. Som grupp är det lättare att ta första steget och gå ut. Jesus skickade ut sina apostlar två och två först, sedan enskilt. Men med ännu större grupper blir det rimligtvis ännu lättare? Detta är en av orsakerna till att Lärkans bönegrupp har funnits i snart ett år.

Idén kom från Fredrik ”Fidde” Wennerstrand under en planering för den kommande terminen inom ungdomsarbete. Idén fick ett stadigt fäste och gruppen bildades redan nästa vecka. Gruppen har vuxit under året från fyra aktiva till ca. tio och från en dag i veckan till varje dag! Till gruppens uppgifter hör att göra reklam för kristna happenings t.ex. LightNight som ordnas igen i november, men mer om det senare. Andra uppgifter är att hålla undervisningar, böneraster, samtal, förbön och sist men inte minst; mission!

Förra året hade vi en outreach då vi bjöd på kaffe och bulla, biblar fick eleverna också. Biblarna vi delade ut var NT i form av de moderna Street Bibeln och Fotbolssbibeln. Vi delade ut 150 stycken! Många bra samtal tog fart och många vågade visa sin tro. Det var en mycket givande upplevelse.

Som sagt gör vi också reklam för kristna happenings, mest Lukas-relaterade men annat också. LightNight kommer att ordnas igen 29.11 2008 kl. 18 i södra haga kyrka. Förra året var det en enorm succé och också 2008 kom det massor på nr. 1. Syftet med LightNight är att hitta fler som är villiga att starta bönegrupper, undervisa och ge tips i lärjungaskapet. Tack vare LightNight nr. 1 skapades två nya grupper och på nr. 2 siktar vi på att förstärka dessa och starta ännu fler. Målet är att varje svenskspråkigt gymnasium i huvudstadsregionen skall ha en bönegrupp.

För att uppnå detta samlas vi med ett par månaders mellanrum i LightNight happenings, varannan vecka på ungdomssamlingar och varje dag i ett klassrum och ber och diskuterar, undervisar och lär känna varandra ännu bättre.



Sebastian Widjeskog predikade på Light Night 31.8.