Vår pudel Blossom älskar också popcorn

De välsignade popcornen

ALLMÄNT. Chips, jordnötter och morötter i alla ära, men inget går väl ändå upp mot en skål riktigt välpoppade pocorn?

Jag älskar popcorn. Det är lika bra att jag erkänner. Tidvis har jag haft en kastrull som jag enbart använt för popcornspoppning. Detta är en personlig kärleksförklaring till de vita delikatesserna.

Eftersom att se på film är ett av mina stora intressen, har jag haft många tillfällen att utforska snacksens område. Och jag kan lugnt konstatera att inget verkar slå popcornen. Nyttiga, vackra, roliga, naturliga och fyllda av smak. Amerikas indianer var först ut med att festa på popcorn. Vi i Finland lär ligga i världstoppen då det gäller popcornskonsumtion.

Här följer lite tips för dig som planerar att se på film och äta pocorn:

-Poppa tillräckligt mycket. Inget är väl mer irriterande än en tom popcornsskål. Observera att en intensiv actionfilm kräver mer popcorn är en dramafilm då tempot är högre. Detta är bevisat genom vetenskapliga studier som jag själv gjort, typ.

-Micropopcorn är en nödlösning och inget för den verklige experten. Man vill väl bestämma saltmängden själv? Och så är påsarna alldeles för små och dyra. Om du är tvungen att använda micropopcorn, stäng av micron innan det är klart för annars riskerar du att bränna en del av popcornen. Att vänta tills det är två-tre sekunder mellan popningarna är att riskera hela påsen.

-Ha en egen skål om ni är flera som kollar på filmen. Annars riskerar du att det blir tävling om popcornen och det kan förstöra även den bästa film.

-Testa vilket märke du trivs med. Alla märken är inte lika bra.

-Välj din kastrull med omsorg. Alla kastruller lämpar sig inte för popcornspoppning. Tänk också på att ha en hög temperatur på plattan. Ett vanligt nybörjarfel är för låg temperatur.

-Tillsätt en klick riktigt smör i oljan om du vill ha en lite knaprigare smak.

Här är ett recept på en smakupplevelse du kan testa:

1.Ta ett ”turkiskt peppar godis” och låt det sakta smälta under tungan. Observera att det skall vara orginalgodiset, de andra funkar inte lika bra.

2.Ta en handfull popcorn och börja ät.

3.Drick kall mjölk samtidigt på hela härligheten.

Det är faktist inte så äckligt som det låter…

Har du flera recept eller erfarenheter? Kommentera gärna.