Publiken

En konsert i mångfald - "Gospel meets blues"

ALLMÄNT. Platsen är Vasa stadshus. Klockan är sju och dagen är den 15 november 2008. Det är dags för "Gospel meets blues"!

Jag hör sång bakifrån och vänder mig om, och får se vit- och svartklädda personer komma ingående. Medan de går sjunger de på en gammal negro spiritual: "Hold on just a little while longer" De vandrar upp på scenen och forsätter att sjunga. När sången slutat stiger Tomas Koskinen fram och startar igång en rivig gospellåt och börjar viftna med händerna. En kvinna i rullstol kommer fram till scenens mitt med en mick i handen och sjunger solo för allt vad hon är värd. Hon sjunger att God's been better than good to her. Hon heter Elisa Keltto och det här är kören Ichtys. De fortsätter konserten med kraft och sjunger många bra låtar med relevant budskap. Publiken är med ända ifrån början och jublar och klappar efter varje avslutad låt.

Efter några låtar välkomnas C.C de Plique eller "Ristokalle" som han kallar sig upp på scenen för att sjunga några låtar. Och det gör han bra. Väldigt bra. Glädje skiner igenom ögonen på honom då han sjunger, och den sprids också.

Den norske pianisten Per Östern gör entré i mitten av konserten med ett pianostycke och en tjusig kostym. Nu öppnas en helt annan värld av musik för publiken och det är spännande att följa med i hans långa och invecklade pianostycke.

Kören Ichtys fortsätter konserten tillsammans med Jennifer Åbacka som dansar under två låtar. Hennes tolkning av låten "Lord I'm available to you" tillsammans med körens sång blir för mig en höjdpunkt på konserten. Hon visar vad sången handlar om genom sina rörelser och kören sjunger med kraft och trovärdighet.

I slutet av konserten sjunger C.C några låtar tillsammans med kören Ichtys. bl.a "Jesus is the answer" och "All the way" C.C:s improvisation förgyller sångerna och det starka budskapet går inte att ta miste på då kören sjunger. Jesus han är svaret för vår värld idag!

Denna konsert kan beskrivas med ett ord: mångfald. Det fanns plats. Det fanns rum. Och tillsammans blev det en vacker helhet.

Mer än en konsert, mer än ord. Musik.

Tack till alla som deltog, tack för en ny musikupplevelse!

Flera foton hittas på Daniel sida: http://thunderbolt.homeip.net/ichtys/

Pianisten Per Östern
Daniel West sjöng solo i "Ovan där" som publiken också sjöng med i
Jennifer
Kören och Jennifer under sången "I'm available to you"
Nicolina Koskinen sjöng solo i bl.a "God is great"
kören
C.C sjöng med värme och glädje
Jennifer Åbacka dansade
Jacke Jacobsson fungerade som konferancier
Kören och Elisa
Elisa Keltto sjöng solo i "God's been better than good to me"
C.C de Plique och kören Ichtys i bakgrunden