Aami och Rebecka

Meningen med livet

ALLMÄNT. När Aami och Rebecka bjuder på en hejdundrande middag så är det inga små frågor som behandlas. Guds tilltal, matsmältning och livets mening var några av de viktigaste frågorna.

Christa hade också blivit bjuden, men eftersom hon fortfarande var sjuk fick hon nöja sig med att få den kulinariska maten hemskickad i en dogibagi.

Aami och Rebecka serverade baguette med hackade tomater, sallad och kycklingfiléer med getost.

Eftersom sällskapet är nyfiket på allt möjligt blev det också tal om matsmältning. Enligt en teori som presenterades under kvällen hålls t ex griskött längre i tarmarna men enligt en annan så kan inte tarmarna prioritera olika maträtter framom andra. *

Livets mening formulerade Rebecka på ett mycket fint sätt, tyvärr har den ursprunliga ordföljden gått förlorad, men sammanfattningen innehöll poänger som att det bästa vi kan göra är att vi ärar Gud med våra liv och att vi lever för Gud och för varandra. Föregående förmulering kan också ha varit influerat av Aami.

- En sak är säker, Aami och Rebecka förgyllde mitt liv med den här roliga och givande middagen, var Linus mening.

* För den som är intresserad finns här några matspjälkningstider för olika rätter:

http://www.freetrainers.com/FT/jsp/Message.jsp?f_ix=3&t_ix=3122



Aami söker botemedel åt Ansa från läkarboken
Ansa höll på att bli sjuk
Bröd
Rebecka och Linus
En stänk av himlen, citronbakverk
Sallad
Kyckling
Rebecka och Aami dukar. Fönstret i bakgrunden är beklätt med plast som skydd, det är inte nödvändigtvis smuts på fönstret.
Aami har sett ljuset