Brian

Frälsningen räddade också krashat Las Vegas-äktenskap

ALLMÄNT. Brian Sumner är en kultfigur inom skateboardkretsar. Men det är inte de många videona eller bilderna han medverkar på som han vill berätta om, utan att hans liv förändrades när han fick smaka av Guds kraft.

Som barn hade Brian i England fått en katolsk uppväxt och hans tro var mera som ett konstaterande att Gud finns än en tro som ger konsekvenser i livet.

Brian studerade en tid i en konstskola (Art college), men han tog chansen att istället bli proffsåkare i USA för Tony Hawks Birdhouse-märke. Brian hade vunnit många tävlingar och fått bilder publicerade i tidningar. Ett liv utan ansvar började, men med destu mera resor, skateboarding, mat och bubbelbad.

Som 19-åring i USA träffade Brian sin blivande fru Tracy. När Brian skulle åka tillbaka till England beslöt de sig i ivern att åka till Las Vegas och avge trohetslöften. Kärleken spirade och snart väntade de i glädje en son. Men det tog inte länge innan osäkerhet, svartsjuka och okunskap i kärlekens väg fick familjen att övergå i skilsmässa.

- Mina vänner gav mig typiska råd som att se mig omkring efter nya kvinnor, skriver Brian om tiden efter skilsmässan på sin hemsida.

Efter en dom till samhällstjänst valde Brian att utföra den på en kristen loppmarknad. I samma väva ville han konfrontera alla teorier och kunskaper om Gud, religioner och teorier om evolution för att se vad som vinner.

- Jag emailade präster och rabbiner, jag konfronterade Mormons bok och Vakttornet, jag försökte förstå vad upplysningen innebar, skriver Brian vidare om sitt sökande.

- Jag läste och sökte, men jag hade inte mött Jesus. Jag bad frälsningsbönen några gånger och jag väntade på ett tecken från Gud, men sanningen var den att jag behövde förlåtelse för mina synder, fortsätter Brian.

I en kyrka predikades följande bibelverser som fick Brian att tänka till:

Matteus 7:21 Inte skall var och en som säger Herre, Herre till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja.

Galaterbrevet 16-21: Vad jag vill säga är detta: vandra i Anden, så kommer ni inte att göra vad köttet begär. Ty köttet söker det som är emot Anden och Anden söker det som är emot köttet. De två strider mot varandra för att hindra er att göra det ni vill. Men om ni leds av Anden, står ni inte under lagen. Köttets gärningar är uppenbara: de är otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, svartkonst, fiendskap, kiv, avund, vredesutbrott, gräl, splittringar, villoläror, illvilja, fylleri, utsvävningar och annat sådant. Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så skall inte ärva Guds rike. *

När Brian hörde det här förstod han att han var i synden och att han behövde Gud för att rädda honom från synden. Brian lyfter fram Matteus 7, vers 21: Inte skall var och en som säger Herre, Herre till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja.

Brian bad om att få försoning med Gud och att om han skulle förlåta Brian och sända Hjälparen så skulle Brian låta döpa sig, gifta om sig med sin fru, ge skateboard-livet åt Gud, hänge sig åt Guds vilja och gå vart han än Gud sänder honom.

Brian kände samma natt hur ett klot av energi närmade sig och i ett ögonblick ändrades tvivlet till tro. Han föll ner på golvet av glädje och började gråta för att endel människor inte vet att kraften är verklig.

Brian och hans fru fick en bättre relation och senare gifte de om sig. Hans fru blev också frälst.

- Vi hade inget att bråka om mera eftersom jag valde att följa Kristus och var inte längre intresserad av huset, vem hon kunde vara med eller vad hon fick göra.

Det fina i historien är ändå inte frälsningsupplevelsen utan att att Brian lydde kallelsen. Nu är han fortfarande yrkesrullbrädeåkare, men han har ett annat mål än segrar och tidningsomslag: Han vill att andra skall veta om Jesus.

The Uprising:

{youtube=jWS-V3R03Z8}

Brian på You Tube:

{youtube=_MdnbqsS9bM}

{youtube=HV4EnZ6zG2c}



Brians hemsida

http://www.briansumner.net/

The Uprising

http://www.theuprisingishere.com/

The Sanctuary Huddington Beach, hemförsamlingen

http://www.sanctuaryhb.com/