Joe och Julie räddar liv

ALLMÄNT. Pastorparet Joe och Julie Guebara brinner för Jesus och de satsar allt för att tjäna honom. Under de senaste fem åren har de tagit hand om över 25 bebisar och hittat ordentliga hem till dessa.

För tio år sedan startade Pastor Joe Guebara tillsammans med frun Julie församlingen Sword Of The Spirit Church i Houston, Texas. Församlingen startade först ifrån Assembly of God församlingen där pastor Rodriguez idag driver sin tre miljoner dollars kyrka.

Allt började med mc-ministryt Ambassadors For Jesus Christ motorcycle ministry. Pastor Joe som så gott som hela sitt vuxna liv varit medlem i de kriminella motorcykelklubbarna lämnade en dag

för 15 år sina västmärken vid altaret i denna kyrka då han hörde att Gud kallade på honom. Sedan dess har verksamheten vuxit och idag driver de den egna kyrkan i stadsdelen Aldine utanför Houston. Stadsdelen som tidigare var ett slumområde börjar få lite färg. Dock var det aningen av en chock för mig att se hur människorna lever i detta område. Många bor i så kallade "caravan home" och nästan

vartannat hus är ett fallfärdigt ruckel. Mitt bland dessa finns kyrkan Sword Of The Spirit Church där de även har ett barnhem och ett dagis för barnen de sköter.

Initiativet kom från Herren för fem år sedan då pastor Julie såg hur gravida mammor misskötte sig och till sist hamnade i fängelset. Hon började med att besöka dessa mammor i fängelserna i Houston och så klart är de på fel spår om de hamnar där. De flesta av mammorna är alkoholister eller narkotikamissbrukare. För att en mamma skall kunna och klara av att sköta ett spädbarn bör hon ha varit fri från missbruk eller kriminalitet en tid och genomgå behandling för att överhuvudtaget få vårdnaden av barnet. De flesta barnen överlåts till pastorerna som tar hand om dessa fram till adoption i samförstånd med föräldrarna. Tyvärr händer det att en del dock ångrar sig eller att pappan vill ta hand om barnet, då kan det bli en lång och utdragen process med domstol och rättegång.

De flesta av barnen är mörkhyade. En del svarta. Det som oroar pastorerna är att inte ens svarta familjer vill adoptera ett svart barn. Om man inte hittar adoptivföräldrar till barnet får barnet stanna hemma hos Joe och Julie eller så sätts det i ett fosterhem. I de flesta fallen är det medlemmar i ministryt Ambassadors For Jesus Christ motorcycle ministry som tar hand om dessa barn. Jag tillbringade en vecka i Houston och följde med verksamheten.

Mina goda vänner Monica och Roy har haft en ung glad pojke hos sig nu i lite över ett år. Pojken heter Sammy och de väntar på rättegång. De vill adoptera barnet. Mamman har fallit tillbaka i knarkträsket och sitter för tillfället i fängelse. Pappan, även han heroinmissbrukare försöker få vårdnaden för barnet, för att eventuellt sälja barnet. Det låter för mig skrämmande att det fortfarande i denna dag pågår handel med barn. Så här långt ser det bra ut för mina vänner, men oron finns där. De väntar på datum för rättegången. Ärendet är redan uppgjort via advokater men inget räknas som säkert innan det finns en dom i ärendet. Jag ber och hoppas att de skall få behålla Sammy som älskar Monica och Roy och kallar dem för Mamma och Pappa. Jag ber och vill även att Ni andra som känner Er manade ber för att allt skall lösa sig enligt Guds vilja och för Sammys bästa.

Under årens lopp har de skött om över 25 barn och de håller regelbundet kontakt med foster- eller adoptivföräldrarna. Det värsta som skulle kunna hända är att barnet hamnar i fel händer och blir misskött. Hittills har allt gått bra och pastorparet är respekterade bland människorna i Houston för deras insatser. För tillfället har de fem små barn. Derrek är en av dem. Han är svart och föddes med hjärt- och leverskador på grund av mammans missbruk. Hjärtat har på ett mirakulöst sätt blivit bra men läkarna säger att han behöver en ny lever inom tre år, annars kommer han att dö. En transplantation är dyr men församlingen och ministryt är ute och samlar medel för att allt skall kunna genomföras. Församlingen ber även om ett helande, undertecknad har ju bland annat fått en ny lever av Gud så varför skulle de då inte vara möjligt för detta vackra barn som har hela livet framför sig. Så länge Derrek inte är helt frisk är hoppet litet att de skall kunna hitta nya föräldrar åt honom. Han får stanna hos Joe och Julie så länge det behövs. De har ingen gräns för hur länge barnen får bo hemma hos dem och de har heller inga planer på att sparka ut någon. Det finns tillräckligt med muskel- och mc-knuttar med fruar som ställer upp och hjälper till.

Ett annat tragiskt fall är en liten pojke som mamman hade lämnat åt sitt öde bland soporna. Det är verkligen gripande att se hur Joe och Julie tar hand om dessa barn. De satsar hela deras liv och tid för detta ändamål. Jag tycker att de är värda Era böner, det är ett viktigt arbete de gör. Om någon är intresserad av att stöda deras verksamhet kan man kontakta dem via Sword Of The Spirit Church eller Ambassadors For Jesus Christ motorcycle ministry. Allt kostar och verksamheten bedrivs tack vare deras egna insatser och andras gåvor och donationer.



För att läsa mera om min resa i America besök min hemsida http://www.pontusjback.com

Sammy
Ministry området
Kyrkan
Julie och Derrek