Aami talar med en fiktiv man på gatan

Från lugna Jakobstad till tuffa Helsingfors

ALLMÄNT. Aami och Ansa har flyttat från det trygga och mysiga Jakobstad till storstaden Helsingfors för att studera. Mickelsson.net granskade hur flickorna klarar sig på egen hand ute på stan under en kväll.

Det finns inget entydigt ställe att vistas på om kvällarna i Helsingfors. Exempelvis gaturally egentligen finns inte i Helsingfors i motsats till den frodiga bilnattkö-kulturen som råder i Jakobstad.

Testgruppen begav sig till beryktade Stora Robertsgatan för att ta del av huvudstadens värstingklimat. Dessvärre påträffades inga suspekta personer, tatuerade knuttar av tvivelaktig karaktär eller något annat vid liv heller på gatan. Inne på McDonalds fick Aami och Ansa äntligen möta människor: en vänlig personal som inte heller utgjorde någon fara för duon.

Efter lite "gult snö", som Aami inte valde att kalla kolasås-glassen, avslutades experimentet och flickorna kom troligen tryggt hem.

Testet visar att Helsingfors skulle vara tryggt för personer från glesorter.

- Jag tror Helsingfors kan verka lugnt och tryggt, men jag misstänker att det beror på att det är så kallt att ingen skum typ vill gå ute på gatorna och bryta mot lagar, förklarade en fiktiv man på gatan.

McDonalds-konst
Storstadskäk
Linus och Ansa funderar på Westlife stavning: Enkelt "v" eller dubbelt "w" ...
Aami med "gul snö"
Stora Robertsgatan avklaras
Helt orädda miner
Ansa och Aami i storstaden
Aami och Ansa på Stora Robertsgatan