Bild 5

Bibelberättelser i de kinesiska tecknen del 3

ALLMÄNT. Bibelberättelserna från de 11 första kapitlen i första Mosebok finns inskrivna i det kinesiska språket. Det är egentligen inte konstigt alls då det kinesiska språket är ett så gammalt språk.

”Herren Gud lät nämligen alla slags träd som var ljuvliga att se på och goda att äta av växa upp ur marken, och livets träd mitt i lustgården, likaså kunskapens träd på gott och ont.” (1 Mos 2:8-9)

I Edens lustgård bland mängder av olika sorters träd fanns det två träd som var speciella och som Gud hade namngivit. Det ena var livets träd. Det andra var kunskapens träd på gott och ont. Gud gav en instruktion angående dessa träd. Ät inte av kunskapens träd på gott och ont.

”Och Herren Gud befallde mannen och sade: Av alla andra träd i lustgården må du fritt äta, men av kunskapens träd på gott och ont skall du inte äta, ty när du äter av det, skall du döden dö.” (1 Mos 2:16-17)

Tecknet som betyder förbjuda (se bild 2) innehåller tre delar. Överst är det två träd, livets träd och kunskapens träd på gott och ont (bild 3 och 4), underst är en del som betyder en instruktion (bild 5). Gud gav en instruktion om de två träden.

Tecknet att förbjuda finns överallt i Kina och kan bland annat ses i restauranger och på caféer ifall tobaksrökning där är förbjuden. Någon måste bara förklara det för den stora massan kineser.

Bild 4
Bild 3
Bild 2
De två träden