Janne Blom

Att bygga för framtiden

ALLMÄNT. Senaste helg samlades ett tjugotal barn- och ungdomsledare från olika församlingar i Svenskfinland till årets Barn- och ungdomsledardagar på Soltorp i Borgå. Temat för helgen var Framtidsbygge och huvudtalare var pastor Janne Blom från Livets Ord i Uppsala.

Barn- och ungdomsledardagarna har arrangerats regelbundet i snart fyra år. Tanken med dem är att de skall vara en plats dit barn- och ungdomsledarna kan komma för att få inspiration, undervisning, knyta kontakter och bli uppbyggda. Barn- och ungdomsledardagarna är ett gemensamt arrangemang för Pingströrelsen, Metodistkyrkan, Baptistkyrkan och Missionskyrkan.

Under helgen undervisade Janne Blom om hur ett bibliskt andligt ledarskap bör se ut och hur man kan bygga upp ett ledarskap och ett barn- eller ungdomsarbete som håller på lång sikt. Alla deltagare fick också personlig förbön och betjäning.

På lördagen hölls det separata seminarier för barnledarna och ungdomsledarna och helgen avslutades med gudstjänst i Missionskyrkan i Borgå. Under veckoslutet diskuterades också en idébank för barn- och ungdomsarbete som är under planering. Idébanken, eller idélådan som den kallas kommer att vara en materialbank på nätet där man genom att registrera sig får tillgång till och kan ladda upp material som andra kan ha nytta av i sitt barn- eller ungdomsarbete. Idélådan kommer att innehålla allt från undervisning och andakter till pyssel och lektips.