Bild 5

Bibelberättelser i de kinesiska tecknen del 4

ALLMÄNT. Bibelberättelserna från de 11 första kapitlen i första Mosebok finns inskrivna i det kinesiska språket. Det är egentligen inte konstigt alls då det kinesiska språket är ett så gammalt språk.

I Edens lustgård fanns många träd. Människan fick äta av alla träds frukter förutom ett. Vad typiskt att hon skulle äta av det förbjudna då.

”Och kvinnan såg att trädet var gott att äta av och att det var en lust för ögonen och att det var ett ljuvligt träd, eftersom man fick förstånd av det. Och hon tog av dess frukt och åt. Hon gav också åt sin man, som var med henne, och han åt.” (1 Mos 3:6)

Världshistoriens största misstag finns inskrivet i ett kinesiskt skrivtecken.

Eva hade begär efter frukten på det förbjudna trädet. Hon tog av frukten och åt. Hon gav också åt Adam som var med henne och han åt.

Tecknet som betyder begär (se bild 2) innehåller tre delar. Överst är de två träden, livets träd och kunskapens träd på gott och ont (bild 3 och 4), underst en del som betyder kvinna (bild 5).

”Och det var inte Adam som blev bedragen utan kvinnan blev bedragen och gjorde sig skyldig till överträdelse.” (1 Tim 2:14)

Adam blev inte bedragen. Han visste att han gjorde fel. Han hade fått instruktionen om de två träden redan innan kvinnan skapades.

Efter att människan syndat och ätit av kunskapens träd på gott och ont var det viktigt att hon inte skulle äta av det andra trädet, livets träd. Människan förvisades ut ur lustgården. (1 Mos 3:22)

Bild 4
Bild 3
Bild 2
Syndafallet