Familjeläger på Klippan

ALLMÄNT. Familjeläger på Klippan, Munsala är för många familjer en av sommarens höjdpunkter. Lägret infaller den 9 – 12 juli 2009. Till lägret brukar komma ca 300 personer – i alla olika åldrar och familjekonstellationer.

Det skall förhoppningsvis bli dagar med bibelstudier, sång, samvaro, strandliv, tid för bön och fördjupning av tron. Temat för årets läger är Spår – följa, fastna, förnya.

Bibesltudiehållaren Dan Sarkar (sve) skriver så här om temat;

”Under våren kommer jag att jobba med sommarens bibelstudier, som kommer att ha Spår som tema - spår av Gud där vi inte väntar det och spåren vår tro sätter i vår omgivning. Jag vill försöka lyfta fram vardagstron, relationen med Jesus de vanliga dagarna när bibelläsningen känns jobbig, bönen trög och sommarlägret långt bort. Det finns en Jesusglädje att upptäcka just där, och den vill jag spåra tillsammans med er!”

Parallellseminarier hålls bland annat av Paul von Martens, Gerhard Snellman, Tuula Vilo, Johan Sandberg, Charlotte och Sixten Snellman, Kristian Nyman för att nämna några. Förutom bibelstudier och seminarier händer en massa annat. Lördag kväll med tema Vilda Västern (countrybandet Homeward Bound uppträder och alla får ta med sin egen västerninspirerade outfit), Öppen lägerdag, Teen Zone för tonåringarna, Cirkustrickskola med Trygve Cederberg för barn från lågstadieåldern uppåt m.m. m.m.

Lördagen är en ”öppen lägerdag”. Med den vill arrangörerna rikta sig till alla som inte tidigare har varit på lägret, som har vänner på lägret eller som bara har tid att vara med en dag under lägret. Under öppen lägerdag är man både gäst och lägerdeltagare.

Lägerprogrammet hittar man på http://www.slef.fi/familjelager . Där kan man även anmäla sig. Arrangörer är Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland och Evangeliska folkhögskolan i södra Finland. Välkomna!

Avslappnat på stranden
Paus i programmet framför kyrkan
Grillparty på stranden
Flagghissning och morgonandakt på klipporna
Blandat program på lördag kväll