Gå ut och gör folk till lärjungar ...

Låt varna er!

UNDERVISNING. Låt varna er! Om att hålla sig vaken och reagera!

Efter några dåliga filmer, konfrontation med meningslöshet och mörker och ett allmänt ”missnöje” med tillvaron känner jag mig tvingad att lätta på trycket. Att skriva är ett sätt att bearbeta känslorna. Kanske Gud vill tala till dig genom det jag skriver. (Hoppas du orkar läsa allt! Om inte, kan du ju se på bilderna och hålla din egen predikan! :) Fotona är tagna under en resa i Ryssland, med – vad annars?! – min telefonkamera. Ha överseende med den dåliga kvaliteten.

Jag ber att Gud välsignar dig som läser och kanske ”väcker” någon som sover. (Jag påstår absolut inte att jag själv alltid är vaken!) Som rubriken antyder, handlar artikeln om att låta varna sig. Vi kan uppleva mörkret inom eller utanför oss på olika sätt och i olika nyanser. Hur vi ser på och hanterar problemen kan vara livsavgörande!

1. Vissa bryr sig noll. Synd är underhållning, något man skrattar åt i biosalongen medan man slänger i sig ännu en näve popcorn. Bra film? Jovisst! Och djävulen myser. Han har lyckats få oss precis dit han ville: älska njutning framom Gud. ”Skulle Gud ha sagt? Äh, strunta i Gud, den gamla gubben! Njut av livet i stället! Frihet!” Och vi anar inte att vår så kallade "frihet" i verkligheten betyder att vi sitter bakom galler i ”tåget” på väg rakt mot helvetet. Men vem bryr sig? Det är ju en kul resa!?

2. Andra har kanske gått i kyrkan hela sitt liv. Man har lärt sig hur man ska uppföra sig, läsa Fader Vår, men upplevt alltför lite av Gud. Man har snarare känt sig instängd och längtar nu ut från fasaden, bort, ut i frihet! Man ser kanske problemen som finns runt omkring, men upplever dem för stora och alldeles för många för att överhuvudtaget orka bry sig. Man blundar, gör ingenting för att stoppa eländet. I stället vänjer man sig vid vidrigheterna och börjar småningom acceptera tillståndet (precis som man gjorde i kyrkan). Livet är sånt. Vad kan jag göra? Lika bra sätta på smilet och leka med. Kompromissa. Kanske problemen inte alls är så stora som man påstår? Kanske jag också kan se filmen och ta ett glas på krogen? Nog älskar Gud mig i alla fall! ”Gud älskar Syndaren, men hatar synden” har blivit till ett ”Gud älskar allt och alla!” Kristna, var på er vakt!! ”Var nyktra och vaksamma. Er fiende, djävulen går omkring som ett hungrigt och rytande lejon och söker efter vem

han kan sluka, ett offer han kan slita sönder.” (1 Petr. 5:8).

3. Vi som mött Jesus och upplevt frälsningen, ropat ut vårt "Give me power! Crash my weakness! Creator, please, save us!", vi som verkligen älskar Jesus och vill följa honom och lyssna till hans röst, vi måste reagera! Vi kan inte längre sitta med armarna i kors då vi ser/upplever/möter mörkret i och omkring oss! Fram med vapnet, Guds ord, ”Andens svärd”! Hugg till! Vänj dig inte vid det onda, låt det inte bli ”normalt” att leva i synd. Stå i gapet! Gör något! Be, ropa till Jesus! Gå emot djävulen och hans gäng. Gå ut i strid! Kampen är inte mot människor utan mot furstar, sataniska makter och demoner! (Ef. 6:10-17). Älska människorna som är slavar under synden (vilseledda och bedragna) men hata synd och djävul av hela ditt hjärta! Och hjälp folk ut ur mökret! Lös från bojor och band! Öppna fönstren! Öppna portarna i Jesu namn! Gud säger: Let my people go!

Jag har nöd över gudlösheten i samhället (skola, politik, kyrka, demon-krati ...) Nöd över människor som går förlorade, som sitter och skrattar på väg till helvetet i tron att allt är okej. "Varför oroa sig, jag är döpt och konfirmerad, är medlem i kyrkan, betalar kyrkoskatt, är en skötsam medborgare, inte sämre än någon annan! Vad kan gå fel?" Vem i hela världen har lurat dem att tro att allt är okej?!? Kyrkan?

Jag har nöd över folk, i eller utanför kyrkorna, som inte ser eller förstår, inte låter varna sig, inte bryr sig! Jag har nöd över landets ledning. Kan ingen sätta stopp för vidrigheterna, aborterna, de perversa filmerna och spelen, den brutala sexindustrin med allt vad det innebär! Är det ingen som lyssnar?!! Ser vi inte vart vi är på väg?! Gud säger: LÅT VARNA ER! Vänd om eller det ska stå er dyrt! Himmel och helvete är närmare än ni tror! Dags att välja sida!

Jag förgås! Vad ska jag göra av min frustration och smärta?! Hur hantera det faktum att folk på riktigt går evigt förlorade?! Hela samhällen går på djävulens lögner och fortsätter att leva i synd och fattigdom! Och vad gör jag åt saken? Tittar på ännu en film och drömmer mig bort?

Herre, ge oss mod att ta tag i detta! Ge oss redskap att nå ut med ditt budskap! Låt mig få vara en kanal för din kärlek!

Folk, låt varna er! Hoppa av det tåg som leder till fördärvet. Innan det är för sent! Herre, förbarma dig över vårt land!

GUDS FOLK, VAKNA! Om du vet att någon är på väg till helvetet, gör nåt! Om du inte varnar personen och han går evigt förlorad är det ditt fel! Om du varnar honom eller henne och personen ändå inte lyssnar och väljer att inte omvända sig, går du fri. Det är inte ditt fel om folk går förlorade om du bara gjorde vad du skulle.

OBS: Läs Hesekiel 3:17-21 och Hesekiel 33:1-9!

Jag glömmer aldrig en syn jag hade för länge sen, och jag vill verkligen inte vara med om den situationen på riktigt! I synen såg jag min goda, goda vän. Han var skräckslagen och ropade till mig från andra sidan: ”Mårten, varför har du inte sagt nånting!!”

Jag vill INTE att detta ska ske, att någon av mina nära och kära går evigt förlorad! Jag vill INTE att någon som Gud ledde i min väg och som jag hade tillfälle att hjälpa till frälsning gick tomhänt bort. Herre, förbarma dig! Hjälp mig att se med dina ögon, lyssna med ditt hjärta, gå dit du befaller, vara dina händer till att rycka upp ur djupen, lösa ur bojor och band, föra ut i frihet! Hjälp mig att vara din röst till att uppmuntra och trösta, varna och undervisa, ”förkunna dina mäktiga gärningar ...” Ta bort från mig feghet och lögn. Bort med lättja! Ingen av oss vill höra orden ljuda i evighet: ”VARFÖR HAR DU INTE SAGT NÅNTING!? VARFÖR HAR DU INTE VARNAT MIG!??”

Herre, förlåt mig alla gånger jag dragit mig undan då jag borde ha stigit fram, varit tyst då jag borde ha talat, slått dövörat till då jag borde ha lyssnat, varit religiös och högmodig då jag i stället borde ha varit ödmjuk och ett levande vittne, kompromissat då jag borde ha stått upp för sanningen! Förlåt alla de gånger jag försummat de fattiga och ensamma!

Gud önskar att vi är varma eller kalla, inte ljumma! Han äcklas av ljumhet till den grad att han spyr ut oss ur sin mun! (Upp. 3:15-16). Kan du tänka dig, Jesus ser hellre att vi är ärliga icke-troende än hycklande låtsas-troende, religiösa, ljumma, likgiltiga namn-kristna!

Våga vara kristen på riktigt, ärlig, äkta, engagerad, het! Vi måste bestämma oss. 100% för Jesus eller inte alls. Vi kan inte leva nånstans mittemellan! Svart eller vit. Kall eller varm. Det finns inga alternativ. Om man inte vill göra Jesus illamående förstås ... Nej, vi måste sluta leka kyrka och i stället ta vår uppgift på största allvar, ”blåsa liv i den nådegåva vi fått”, med glädje ”leva värdigt vår kallelse”, vara de ”levande stenar, lärjungar, präster, kungar, heligt folk” som Gud vill och ”förkunna hans väldiga gärningar”! Var frimodig i din tro på Jesus! Jesus gav allt till oss, sitt liv. 100%. Nu ger vi allt till honom! 100%. Ok?

”Gå ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.” (Matt.28:19-20)

”Dessa tecken skall följa dem som tror detta: i mitt namn skall de driva ut demoner, de skall tala nya tungomål ... de skall lägga sina händer på de sjuka och de skall bli friska.” (Mark.14:17-18)

LYCKA TILL!



Hjälp de fattiga!
Högmod går före fall
Evigt förlorad
Öppna fönstret!
Let my people go!
Give me power! Crash my weakness ...!
Bakom galler
Lever vi bakom en fasad?